Elevii români au obținut 11 medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2014

Medalii_00000-660x400

Olimpicii români au obţinut unsprezece medalii (şase medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz), la a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 – 11 iulie, în Republica Sakha (Federaţia Rusă). Elevii români au obţinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie.

Pe discipline, rezultatele olimpicilor români sunt următoarele:

1) Chimiemedalii de aur – Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Cristian Robert Râclea (clasa a X-a/la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi), medalie de argint – Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

2) Matematică: medalie de aur – Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), medalie de argint – Rareş Ştefan Tudose (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi medalie de bronz – Theodor Răzvan Lucescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

3) Informaticătrei medalii de aur – Darius Marian (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Stelian Teodor Ionescu şi Paul-Andrei Gramatovici, ambii elevi în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

4)  Fizicădouă medalii de argint – Andrei Cătălin Răduc şi Horia Petru Nicolăescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La concursul de fizică a participat şi Mihai Ovidiu Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Macedonia. Lotul olimpic revine în ţară vineri, 11 iulie, ora 20:05 (ora aterizării aeronavei), pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.