Elevii români au cucerit șase medalii la Olimpiada Internațională de Matematică

54

36

Elevii români au cucerit şase medalii (trei medalii de argint şi trei de bronz) la a 54-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 18-27 iulie, în localitatea columbiană Santa Maria.

Multiplu medaliat la concursurile regionale şi internaţionale de matematică, Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare) şi-a trecut în palmares o medalie de argint. Este a cincea distincţie obţinută de olimpicul băimărean în această prestigioasă competiţie, el fiind medaliat la fiecare participare din 2009 încoace (două medalii de aur şi trei de argint). Ceilalţi doi laureaţi cu argint sunt Ştefan Spătaru (medalie de bronz la precedenta ediţie) şi Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de bronz au fost obţinute de Ştefan-Cosmin Gramatovici (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti), respectiv Hai Tran Bah şi Andrei-Viorel Bud, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. Menţionăm că Ştefan Spătaru, Marius-Ioan Bocanu si Andrei-Viorel Bud au făcut primii paşi spre performanţa în matematică în Alexandria, Piteşti şi Negresti-Oaş, oraşele lor natale, îndreptându-se ulterior spre excelenţă ca bursieri ai Liceului Internaţional de Informatică.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a reunit 547 de participanţi din 103 ţări.