Donare de carte in limba romana

71

Coslada, joi 28 aprilie 2011.- In cadrul evenimentelor ocazionate de sarbatorirea Zilei Internationale a Cartii, Federatia Asociatiilor de Romani din Spania (FEDROM) a oferit cetatenilor Cosladei 85 de carti in limba romana cedate de catre Institutul Cultural Roman, majoritatea fiind carti pentru copii.

Majoritatea cartilor vor merge la PIDI (Punct de informare si documentare pentru copii), situat in Rompeolas (Avd. de España, 4, langa statia de  Metrou Barrio del Puerto). Orarul sau este: marti si joi intre orele 10 si 14, si de luni pana joi intre orele 17 si 20. La PIDI puteti gasi bibliografie specializata, documente, reviste si puteti cere indrumare si asistenta pe diverse teme legate de copii.

Pentru Ángel Viveros, Primarul Cosladei “multumim FEDROM pentru aceasta initiativa; este important ca toti copiii cosladeni de origine romana sa-si cunoasca limba materna, istoria si cultura parintilor lor si a tarii lor. Sub acest aspect, muncim continuu pentru a imbunatati convietuirea in Coslada si pentru ca locuitorii sai romani sa se simta din ce in ce mai integrati in viata acestui oras care este si al lor”.

Dupa ce a laudat munca pe care primaria Cosladei o desfasoara cu si pentru romani, presedintele FEDROM, Miguel Fonda Stefanescu, a subliniat ca “spiritul federatiei pe care o reprezint este de a folosi cartile ca vehicul pentru usurarea accesului oamenilor la o alta cultura”.

Dupa parerea lui Fonda Stefanescu, “este foarte important pentru cultura romana sa fie cunoscuta in Spania deoarece cultura a fost dintotdeauna o legatura intre popoare”.

Obiectivele acestei initiative sunt promovarea culturii si a limbii romane in Coslada, oferirea unor texte de interes cultural in limba romana si favorizarea invatarii si pastarii limbii si a culturii romane printre copiii cosladeni de origine romana.