Dicționarul Limbii Române, prezentat la Biblioteca Universitară din Las Palmas

54

La Biblioteca Universitară din Las Palmas a avut loc, prezentarea Dicționarului Limbii Române, una dintre cele mai importante lucrări lexicografice la nivel internațional prin dimensiunea sa (peste 175.000 de cuvinte cuprinse în 19 volume) și perspectivă lexicologică.

Dicționarul Limbii Române, elaborat sub egida Academiei Române pe parcursul a mai bine de un secol, a fost donat Bibliotecii Universitare din Las Palmas de către Banca Națională a României, la inițiativa profesorului dr. emerit al ULPGC, domnul Dan Munteanu Colan.

La evenimentul de prezentare au participat  prof. dr. emerit al Universităţii din Las Palmas de Gran Canaria, Dan Munteanu, consulul onorific al României în Insulele Canare, Alina Elena Râmaru, vice-rectorul pentru comunicare şi protecţie socială, Maria Jesus Garcia Dominguez, vice-rectorul pentru relaţii internaţionale şi cooperare, Richard Clouet şi directorii adjuncți ai bibliotecii, Avelina Fernandez Manrique de Lara și Felix Pintado Pico.
Dicționarul se află la dispoziția cititorilor în sala principală a Bibliotecii Universitare din Las Palmas (Sala Noble).

A consemnat: Occidentul Românesc
Foto: biblioteca.ulpgc.es