Diaspora votează la Referendumul Naţional pentru demiterea Preşedintelui României

Referendumul Naţional pentru demiterea Preşedintelui României  va avea loc la data de 29 iulie 2012. Cetăţenii români aflaţi în Belgia (inclusiv turiştii) îşi pot exercita dreptul de vot la:

  • Sectiile Bruxelles 1 şi 2 – ambele la Ambasada României, Rue Gabrielle 105, 1180 Bruxelles;
  • Sectia Antwerpen – Campus Haven, Noorderlaan, 121, 2030 Antwerpen;
  • Sectia Liège – Alliance Hotel Liege Palais Des Congres, 2 Esplanade de l’Europe, 4020 Liege

pe baza unuia dintre următoarele documente prevăzute de lege, aflate în termenul de valabilitate: paşaportul simplu, cartea de identitate, paşaportul diplomatic sau paşaportul de serviciu.

Referendumul înseamnã şansa de a pune capãt unui dezastru, de a ne îndrepta cãtre normalitate, cãtre construcţia durabilã a unei societãţi europene. Avem încredere în românii din Belgia şi din Diaspora, avem încredere că vor fi mai mulţi români care vor ca Băsescu să plece şi asta se va vedea la vot”, preciza eurodeputatul Ciprian TĂNĂSESCU.

Românii din Diaspora trebuie sã aibă o voce politică în România. Milioanele de români care lucrează în străinătate au trimis şi trimit în ţară bani, dar contribuie în acelaşi timp şi la dezvoltarea economiilor ţărilor în care trăiesc. Votând, Diaspora demonstreazã implicare în dezvoltarea României contemporane!

Diaspora urmãreşte cu mare interes dezbaterea politicã din ţarã. La Bruxelles sunt douã subiecte importante pentru comunitatea de aici: performanţele României în Uniunea Europeanã, cu impact direct asupra absorbţiei fondurilor comunitare, şi sprijinul statului român pentru românul din Belgia”, adauga Tãnãsescu.

Din pacate, la mai bine de 5 ani de la aderarea României la Uniunea Europeanã, Guvernanţii nu au realizat calibrarea finã a ţãrii la mecanismul comunitar. Este clar că inerţia sistemică nu duce la o rezolvare a problemelor actuale pe care le are România cu Uniunea Europeană. Trebuie intervenit rapid, organic, pentru ca actualele tendinţe să fie corectate. “La nivelul PSD sunt discuţii despre un posibil Program Guvernamental care sã dezvolte capacitatea administraţiei româneşti de a interveni pe politicile sectoriale europene, atât la nivelul ministerelor, cât şi la nivelul Prefecturilor”, preciza Dan LUCA, preşedintele PSD Belgia.

Dacã ne referim la Diaspora, aceasta este o masã electoralã foarte importantă pentru politicieni, care nu mai poate fi neglijată. “Analizând situaţia actuală a serviciilor oferite de către statul român cetăţenilor români din Diaspora (servicii consulare tot mai scumpe, o birocraţie excesivă pentru înregistrarea nou născuţilor, schimbarea paşapoartelor, traducerea diplomelor, etc), dar şi complexitatea problemelor specifice comunitãţii de peste două milioane de români care trãiesc în afara graniţelor ţãrii (drept la muncă, educaţie, familie, afaceri, etc), credem cã este oportunã transformarea Ministerului Afacerilor Externe în Ministerul Afacerilor Externe şi al Diasporei, accentua Luca.

www.psdbelgia.ro – NOUL site oficial al PSD Belgia