Destinații de evadare în Spania: De la San Sebastián la San Vicente de la Barquera

350

San Sebastián, sau Donostia așa cum este cunoscută în euskera, este un oraș minunat situat în Țara Bascilor, renumit pentru peisajul spectaculos și tradițiile sale bogate. Cu un climat plăcut și o arhitectură impresionantă, există multe de văzut și de făcut aici. Plaja La Concha este una dintre cele mai celebre plaje din Spania, oferind un cadru plăcut pentru o baie relaxantă. De asemenea, puteți să vă plimbați pe cheiul San Sebastián pentru a admira designul unic al golfului, sau să vizitați unul dintre numeroasele restaurante și baruri locale. Pitorescul cartier La Parte Vieja este, de asemenea, plin de clădiri istorice frumoase.

Dacă sunteți în căutare de activități interesante, San Sebastián oferă o varietate largă. Puteți urca pe munte pentru a admira panorama, sau puteți vizita Teatrul Victoria Eugenia pentru câteva ore de divertisment. Acest oraș oferă, de asemenea, o gamă largă de activități sportive, de la drumeții în munți până la golf.

Căutați un sat fermecător și magic? Atunci Besalú este alegerea perfectă. Acest mic sat din Girona, Catalonia, este un refugiu minunat pentru călători. Este situat într-un vale adâncă, înconjurat de munți, văi și păduri. Besalú este renumit pentru frumoasele sale clădiri medievale, inclusiv biserica San Vicente și ruinele unui vechi castel. Piața de pește este un loc frumos pentru o plimbare, vizitând restaurantele și cafenelele locale. De asemenea, meșteșugarii oferă obiecte unice, de la bijuterii lucrate manual până la ceramică autentică.

În jurul Besalú-ului, există, de asemenea, multe de vizitat. Orașul este aproape de celebra Costa Brava, una dintre cele mai cotate destinații de coastă din Spania. De asemenea, puteți vizita Parcul Natural Montgri, care oferă o varietate de minunății naturale de admirat.

Cádiz este un oraș fermecător situat în sudul Spaniei, pe coasta strâmtorii Gibraltarului. Acest oraș vechi este renumit pentru arhitectura sa istorică, de la zidurile impunătoare ale cetății până la palatele de pe Plaza de La España. Dacă vă place plaja, Cádiz oferă o mare varietate de plaje frumoase. Plaja populară La Mangueta este un loc excelent pentru a vă relaxa, în timp ce plaja La Caleta oferă apusuri de soare frumoase.

De asemenea, plaja Wincheste este foarte aproape, oferind un cadru minunat pentru o plimbare. Cádiz oferă, de asemenea, o gamă largă de activități în aer liber pentru vizitatori. Poți vizita portul pentru a vedea ambarcațiunile locale, sau poți urca în Turn Tavira pentru a te bucura de o priveliște panoramică minunată. Orașul oferă, de asemenea, o varietate largă de restaurante, baruri și pub-uri de care să te bucuri.

San Vicente de la Barquera este un oraș istoric fermecător situat în Cantabria, în nordul Spaniei. Acest oraș se află între munții Picos de Europa și Marea Cantabrică, ceea ce îl face un loc excepțional pentru iubitorii de sporturi acvatice. Arhitectura tipică a coastei din Cantabria este, de asemenea, impresionantă și captivantă.

Plaja La Arena este locul ideal pentru drumeți, oferind toate activitățile acvatice. De la plimbări cu kayakul până la înot, aici este câte ceva pentru toată lumea. Te poți plimba pe coastă și te poți bucura de frumoasa priveliște a mării, sau poți vizita satele de pe coastă pentru a explora cultura locală.

San Vicente de la Barquera oferă, de asemenea, o varietate de restaurante, baruri și pub-uri unde te poți bucura de o varietate de mâncăruri marine autentice sau burgeri făcuți manual. Dacă dorești viață de noapte, poți petrece seara într-unul dintre barurile locale cu prietenii tăi.

Haro este un oraș frumos situat în coridorul verde al La Rioja, în nordul Spaniei. Acest oraș istoric este renumit pentru zonele sale verzi, câmpurile de flori și viile frumoase. Cultura viticolă înfloritoare atrage, de asemenea, mulți vizitatori. Haro este un loc excelent pentru iubitorii de vin, oferind o varietate de crame locale de vizitat. Dacă ești pasionat de vin, poți încerca o varietate de vinuri diferite în barurile și restaurantele orașului. Poți vizita muzeul orașului pentru a afla mai multe despre trecutul viticol al acestei regiuni frumoase. În plus, față de baruri și restaurante, există multe locuri de văzut în Haro. Poți explora fascinantul Parc Natural de Saja-Besaya, sau poți vizita Biserica de la Asunción pentru a te bucura de una dintre cele mai impresionante priveliști panoramice din regiune. Există, de asemenea, o varietate de activități recreative, de la patinaj în parc până la degustarea gastronomiei locale.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí
Imagini, colaj foto: OR

Articol publicat în ediția Occidentul Românesc a lunii aprilie 2024.