Departamentul de Politică Externă: Propagandă electorală mascată

COMUNICAT:

Am considerat că „epoca” lui Baconschi, în care interesele de partid primau interesului național, s-a încheiat odată cu demiterea rușinoasă a acestuia.
Din păcate, constatăm cu regret că noua conducere a Ministerului continuă aceeași politică în interes electoral și de partid.
Atât Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului, cât și Ministerul Afacerilor Externe organizează întâlniri cu reprezentanți ai organizațiilor românilor din afară granițelor, în care, sub pretextul consultării acestora, se face, în continuare, propagandă electorală în folosul Partidului Democrat Liberal.
Cel mai recent exemplu este participarea purtătorului de cuvânt, directorul general al Direcției Generale de Diplomație Publică din cadrul M.A.E., doamna Doris Mircea, alături de reprezentanți ai PDL, susținând așa-zisul proiect de vot prin corespondență care până în prezent nu a fost luat în discuție de noul guvern al României, fiind un proiect de partid cu care a vrut să se evidențieze domnul Baconschi, prim vicepreședinte al PDL, în interiorul partidului său, prin promisiunea de a aduce un million de voturi în favoarea PDL.
De prisos, poate, să amintim conducerii Ministerului de Externe că, potrivit Legii nr. 269 din 17 iunie 2003 publicată în Monitorul Oficial nr. 441 din 23 iunie 2003 privind Statutul Corpului Diplomatic și Consular al României, „membrii Corpului diplomatic și consular al țării, cu excepția Ministrului de Externe, a secretarilor de stat și a subsecretarilor de stat, au obligația ca, în exercitarea atribuțiilor ce le revin, să se abțină de la manifestarea în public a convingerilor lor poltice”.
Asemenea întâlniri pe banii publici sunt inadmisibile și cerem că acestea să fie sancționate exemplar în conformitate cu Statutul Corpului Diplomatic și Consular.