Trupa Puppets Art Time din Iaşi în mijlocul românilor din Valencia

1 [640x480]

Asociaţia Suflet Românesc – Alma Rumana din Valencia, cu sprijinul Digi Mobil, AlesMag, Florentin Photography şi a Muzeului Municipal de Istorie din Valencia, a organizat pe data de 24 noiembrie teatru pentru copii.

Invitaţii, trupa Puppets Art Time din Iaşi, un teatru de buzunar cum le place să se numească înfiinţat în anul 2008, au încântat publicul prezent cu piesa „Hawaiiiii…” regia şi scenariul Tudor Rotaru, piesă jucată alături de Ecaterina Rotaru şi Laurenţiu Vasilache, tineri actori şi mânuitori de păpuşi şi marionete, absolvenţi  ai Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi,  cu multe spectacole prezentate în ţară dar şi prin multe ţări europene.

10 [640x480]

„Hawaiiiii…” este un spectacol în care actorii folosesc mişcarea scenică, expresiile faciale, mişcarea corporală, pantomima şi elementele de animaţie. Cu gândul la relaxare, personajul principal îşi porneşte călătoria spre locul ideal, Hawaii. Cei doi prieteni care sunt lăsaţi acasă au grijă ca din acest sejur mirific să facă un calvar. Finalul spectacolului îi surprinde pe cei trei protagonişti într-un moment în care realizează că prietenia lor este mai presus decât orice poantă sau vacanţă. Singura tristeţe pe chipul lor se observă când realizează că spectacolul s-a sfârşit.

6 [640x480]

Trupa Puppets Art Time din Iaşi se află într-un turneu început la Graz în Austria, urmat de München în Germania şi Spania, urmând ca după Valencia să prezinte spectacole în Benidorm, Tarancón, Cuenca, Córdoba, Barcelona şi Guissona.

Spre bucuria noastră, copiii prezenți au vizionat acest minunat spectacol, împreună cu părinții. La eveniment au participat şi spanioli, ucraineni şi arabi de la CIES – centrul pentru refugiaţi din Valencia -, aflat în apropierea locului de desfăşurare. Toți cei prezenți au aplaudat, au participat în diferite momente alături de actori, s-au bucurat şi ne-au încântat. La finalul spectacolului, s-au realizat poze de grup cu actorii iar copiii au primit cadouri din partea sponsorilor.

5 [640x480]

Acţiunea face parte din grupul de evenimente organizate de asociația noastră cu ocazia Zilei Naţionale a României, urmând ca pe data de 1 decembrie să sărbătorim împreună cu românii din localitatea Llíria, Ziua României.

Transmite: Daniel Iacob / Asociația Suflet Românesc – Alma Rumana / Valencia

FOTO: Florentin Photography/Valencia

2 [640x480] 3 [640x480] 4 [640x480] 7 [640x480] 8 [640x480] 9 [640x480]