„Dacă politichie nu e, nimic nu e!” cu Tudor Petruț – Țara arde și Trump se piaptană

200

Sunt atâtea scandaluri și cancanuri în politica americană a zilei că nu am avea destule pagini de ziar să le analizăm pe toate. Bine că măcar România a trecut prin ciclul de știri cu bine și americanii au aflat din surse, scuzați… scurse sigure, că țara noastră este un partener real, important și extrem de implicat în conflagrația din zonă de partea cui trebuie. Toate crizele zilei ar da impresia că de fapt țara arde. Și iubitul conducător al tuturor americanilor când nu se bâlbâie, se piaptănă. Mare greșeală să creăm această imagine!

Deasupra și dedesubtul tuturor întâmplărilor socio-politice diurne rămâne campania electorală prezidențială care pare că mai are timp de lâncezeală, când de fapt este în continuă și virulentă desfășurare. Fiecare pas sau cuvânt al candidaților declarați și mai ales ne-declarați este măsurat și adresat nu cetățeanului, ci alegătorului. Motiv pentru care treaba administrativ-legislativ-judiciară plutește în haos. Haos care pentru democrați este calea limpede către noul socialism cu față umană (non-caucazian-albă) și pentru republicani este tăvălugul care va distruge revoluția socialistă și va restaura democrația conservator-tradițional-religioasă. Și nu vă mirați, realmente despre Statele Unite ale Americii este vorba…

Singurul care nu ascunde că e în campanie electorală, inculpatul cu 34 de capete de acuzare Donald Trump navighează cu obișnuita-i grandomanie elocvent comică, pe unde apucă în mass-media. Unde e întâmpinat, mai nou, cu o neașteptată și stingheră blândețe, bazată pe noua tactică politică a democraților. Analiștii de partid au hotărât că este mult mai posibil să-l înfrângă în alegeri pe Trump decât pe oricare alt candidat republican. Și atunci portocaliul trebuie luat mai ușor, în vreme ce principalul său contracandidat, guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis trebuie criticat și lovit din toate părțile.

Trec cicluri întregi de știri din care lipsește Donald-ul, vedeta de necontestat de până acum, făcând loc unor reportaje vitriolage despre fiecare cuvințel, gest sau numai pentru că guvernatorul respiră. Tactica a funcționat parțial când democrații au promovat extremiștii MAGA (cei care se ocupă de Make America Great Again) la nominalizările partidului republican pentru ca socialiștii democrați să câștige până la urmă la alegerile locale de acum un an. În vreme ce țara arde sub privirea blajină a unchiului Joe Biden, Trump se piaptănă urmărit prietenos de presa care până acum l-a condamnat la muncă silnică timp de șapte anișori.

Autor: Tudor Petruț (California-USA)
Nota redacției:

Tudor Petruț, actor și scenarist de film, regizor de teatru, autorul editorialelor Minutul De Hollywood care apar în presa de limba română din diaspora și pe paginile Romanians In Hollywood, scrie la Occidentul Românesc din anul 2011. Tudor Petruț este nepotul marelui actor Emanoil Petruț. A învățat la liceul de matematică-fizică Mihai Viteazul din București și a absolvit în 1990 Facultatea de Regie la Universitatea de Teatru și Film I. L. Caragiale din București. A regizat spectacole de teatru în capitală, la Constanța, Arad și Ploiești. A jucat în filme românești precum Misterul lui Herodot (1976), Femeia din Ursa Mare (1982), Secretul lui Nemesis (1985), Zâmbet de soare (1987), Păstreză-mă doar pentru tine (1987), Liceenii (1987), Extemporal la dirigenție (1987), precum și în serialul Tv Călătorie de neuitat (1994). A emigrat în Statele Unite în anii ’90. Tudor Petruț este cetățean american și are cu prima soție doi băieți, Alexandru și Ștefan. A divorțat și s-a recăsătorit cu Dana, americană cu origine română. Locuiește în Orange County, California, unde și-a luat o licență pedagogică și predă matematica la un liceu din Santa Ana. În America a scris scenarii de film de lung metraj, încercând să negocieze pentru producerea lor cu diverse case de producție americane. A regizat spectacolele de teatru Confesiunile unui copil catolic de E.B. Appell la Long Beach Playhouse și Doi domni din Verona la Magnolia Playhouse din Hollywood. A fost consultant la Columbia Pictures pentru realizarea filmului Bram Stoker’s Dracula. Ca actor, Tudor a fost protagonistul unei campanii publicitare pentru Discover Card, a apărut în căteva seriale de televiziune și filme, și este membru al breslei actorilor SAG-AFTRA și al Academiei de televiziune ATAS.