„Cugetările româneşti cuceresc lumea”

3

Asociația Culturală Citatepedia anunţă lansarea oficială a site-ului www.intercogito.ro – baza proiectului „Cugetările româneşti cuceresc lumea”. Acest proiect reprezintă o modalitate inedită de promovare a culturii române prin internet. Asociaţia Culturală Citatepedia şi-a asumat sarcina de a face ceva pentru corectarea acestei situaţii. În cadrul proiectului au fost traduse o mie de cugetări româneşti clasice în cinci limbi de circulaţie internaţională: engleză, germană, franceză, spaniolă, italiană. Acestea sunt disponibile gratuit pe www.intercogito.ro – atât ca text, cât şi sub formă de imagine.

Oricine doreşte poate prelua de pe site ceea ce îi place. Obiectivul este ca aceste cugetări să devină cât mai răspândite pe internet, în special pentru publicul din alte ţări. Paginile site-ului sunt optimizate pentru distribuirea pe reţelele sociale. În acest fel, fiecare vizitator poate da o mână de ajutor pentru popularizarea acestor cugetări în toată lumea. „Cultura este chipul cu care o naţiune se arată lumii. România trebuie să iasă mai mult în lume. În general, există impedimentul costurilor. Dar răspândirea cugetărilor româneşti în lume implică un cost mic şi un impact mare. Odată lansate, multe cugetări se vor răspândi viral. Mai mult, fiecare român poate da o mână de ajutor la promovarea României prin valorile ei”, consideră Lucian Velea, preşedintele Asociaţiei Culturale Citatepedia.

Proiectul cultural „Cugetările româneşti cuceresc lumea” este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Asociaţia Culturală Citatepedia este o organizaţie neguvernamentală care desfăşoară activităţi culturale şi educaţionale, în special online. Cel mai cunoscut proiect de care se ocupă asociaţia este portalul cultural-literar www.citatepedia.ro, cu o audienţă lunară de peste jumătate de milion de vizitatori, fiind astfel cel mai popular site în domeniu. Digital Unicorn, editura asociaţiei, încearcă să acopere unele goluri pe piaţa editorială, fără a pune în prim-plan profitul. De exemplu, „Antologia aforismului românesc contemporan”, o lucrare de referinţă, a ajuns la a doua ediţie.