Cuenca: Întâlnire între asociații românești

Duminică, o delegaţie a asociaţiei “Suflet Românesc Alma Rumana” din Valencia a vizitat Asociaţia Hispano Română din provincia Cuenca.

Din partea asociaţiei la întâlnire a participat Violeta Vartic – președinte, şi reprezentanta filialei din Cuenca, Violeta Peşea, în timp ce din partea asociaţiei “Suflet Românesc Alma Rumana” au participat: Mitruț Sabin Ureche – președinte, Daniel Iacob – secretar şi Mariana Ureche, coregraf şi “sufletul” activităţilor culturale realizate de către asociaţia valenciană.

Vizita a avut ca obiectiv principal, un schimb de experienţă între cele două asociaţii. După trecerea în revistă a activităţilor desfăşurate de ambele asociaţii în domeniul cultural şi social, s-au identificat puncte de vedere comune şi s-au stabilit câteva linii de colaborare pentru anul 2013. În partea a doua a întâlnirii s-a analizat situaţia comunităţii româneşti din cele două provincii, problemele cu care se confruntă aceasta în perioada actuală şi perspectivele de implicare şi colaborare în proiectele celor două asociaţii, a instituţiilor locale, provinciale dar şi ale statului român.