Cu o săptămână înainte de a primi turiști străini, Grecia înregistrează noi cazuri de coronavirus

11

Cu doar o săptămână înainte de a deschide mult așteptatul sezon turistic, Grecia a anunțat că se confruntă cu o creștere a cazurilor de infectare cu coronavirus, iar aproape o treime dintre acestea sunt persoane care au venit din străinătate.

De joi până luni, 8 iunie, Grecia a înregistrat 97 de cazuri noi de COVID-19 şi două decese. Aproape o treime din cele 97 de cazuri sunt persoane venite din străinătate. Ministerul de resort a anunţat reluarea publicării bilanţului cotidian privind situaţia COVID-19 în ţară, suspendată săptămâna trecută după ce au fost mai puţin de cinci cazuri zilnic.

Autorităţile elene şi-au exprimat îngrijorarea față de creşterea numărului de noi cazuri de coronavirus, în perspectiva deschiderii sezonului turistic preconizată peste o săptămână, relatează AFP.

Cu începere de la 15 iunie, principalele două aeroporturi ale ţării, Atena şi Salonic (nord), vor fi autorizate să primească vizitatori din circa 30 de ţări, în majoritate din Uniunea Europeană, principalii clienţi ai ţării, marcând astfel deschiderea sezonului turistic.

De două săptămâni barurile şi cafenele s-au redeschis în ţară, dar măsurile de distanţare fizică sunt puţin respectate. La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile au fost nevoite să închidă pentru două luni un bar de pe insula cosmopolită Mykonos, din Arhipelagul Cicladelor, unde măsurile de distanţare socială nu au fost respectate, aplicând o amendă de 20.000 de euro proprietarului.