Crăciun cu aromă de brad și gust de… copilărie

23

poza coperta [640x480]

Dor de casă

Mulți dintre noi simţim nevoia unor schimbări cu privire la modul în care sunt priviţi românii din afara graniţelor ţării, atât cei care se luptă pentru a se integra în țările de adopție, cât şi cei din ţară care speră la întoarcearea unui apropiat de-al său peste ani și ani… Suntem în căutarea unor profesioniști pe care încercăm să-i găsim de multe ori prea departe, deşi, câteodată, ei sunt atât de aproape de noi. Mulți români din străinătate, fie că trăiesc pe continentul american sau în Europa, constituie adevărate modele de reuşită profesională şi conduită morală. Sunt adevărați profesionişti în diverse domenii, studenţi ai celor mai prestigioase universităţi, muncitori calificaţi sau muncitori necalificaţi, fiecare cu povestea sa de succes personală, de natură să inspire şi alţi conaţionali. La sugestia unor cititori fideli publicației Occidentul Românesc, ne-am propus să descoperim ce au de împărtăşit din propria experienţă  românii de succes din străinătate dar și cei din țara de adopție a concetățenilor noștri. Astfel că, atât antreprenorii şi managerii americani, spanioli sau englezi cât şi cei români ne-au mărturisit faptul că afacerile se construiesc cu multă muncă şi pasiune, cu o echipă de profesioniști care știu ce înseamnă calitatea serviciilor în toate domeniile de activitate.

Românii din afara țării, caută o viață mai bună, un loc de muncă care să le dea șansa respectului de sine sau doresc să arate lumii un talent pe care îl știu doar cei apropiați lor. Oricare ar fi motivul pentru care românii din străinătate aleg să trăiască departe de cei dragi, oricare ar fi drumul pe care îl aleg sau succesul pe care au reușit să îl obțină, un lucru îi unește pe toți: dorul de… acasă.

IMG-20131204-WA0006 [640x480]

Excelența…

În plină criză economică, un român stabilit în Spania a sfidat orice vremuri vitrege și a pus bazele unui brand de specialități românești în țara lui Cervantes: Carmangeria Românească.  După ce a tatonat mult timp piața, acesta a inaugurat prima fabrică de mezeluri tradiționale din capitala comunității autonome Aragón: Zaragoza. Dând dovadă de un spirit de afaceri deosebit, a introdus în prezentarea fabricii două elemente esențiale: carnea obținută numai din abatoarele specializate din Spania și rețetele tradiționale românești de odinioară păstrate cu grijă din generație în generație.

Mi-am dorit să realizez un amplu reportaj cu proprietarul fabricii de mezeluri dar acesta mi-a mărturisit faptul că nu-i face plăcere să… iasă în față, înțelegând că modestia și simplitatea îl caracterizează. L-am întrebat totuși care este secretul succesului său și, mi-a răspuns simplu: Excelența! „Fiecare antreprenor aflat la început de drum trebuie să îşi propună să atingă excelenţa în tot ceea ce face şi să îşi atragă lângă el doar oameni care au aceeaşi viziune, aceleași principii. În firmă, noi suntem ca un vapor care se îndreaptă către Insulele Baleare iar toţi cei care s-au îmbarcat  trebuie să-şi dorească să ajungă în Baleare. Vor fi şi unii care vor la Făurei… însă e greu să le mai schimbi oamenilor destinaţia după ce s-au urcat. Aşadar, luaţi lângă voi doar oameni cu acceaşi viziune, acei oameni care îşi doresc excelenţa, profesionalismul, valoarea, calitatea în tot ceea ce fac…”

Preparatele bunicilor realizate cu profesionalism

„Vârful de lance” în fabrica de mezeluri din Zaragoza este șeful de producție, Ștefan Marin. Ne-am cunoscut de Ziua Națională a României în Alcalá de Henares și am reușit să obțin informații importante pentru cititorii publicației noastre, pentru consumatorii produselor Carmangeria Românească din Spania. Din discuțiile purtate cu acesta, mi-am dat seama că șeful său nu exagerase cu nimic când mi-a vorbit despre profesionalism, spirit de echipă, valoare și servicii de calitate, despre excelență. De la Ștefan Marin am aflat faptul că mezelurile sunt preparate din carne proaspătă obținută numai în abatoarele spaniole moderne, autorizate după standardele europene iar produsele Carmangeria Românească conțin carne 100%, fără soia sau înlocuitori. Pentru fabricarea acestora se respectă cu strictețe normele de igienă și siguranță în conformitate cu cerințele UE iar firma garantează prospețimea și calitatea produselor oferite clienților săi. Mezelurile Carmangeria Românească sunt obținute după rețete proprii sau gândite după cerințele clienților. Fabrica este una modernă, conform standardelor europene, respectă toate normele de igienă, siguranță și calitate a produselor.

IMGP0956 [640x480]

În piața veche din Alcalá de Henares, românii s-au întâlnit pe 1 Decembrie să-și dea mâna unii cu alții într-o horă a unirii, având ocazia să admire standul de prezentare a produselor tradiționale românești realizate după rețete… de acasă și să savureze din produsele proaspete Carmangeria Românească, produse care ne-au amintit tuturor de Crăciunul de basm cu aromă de brad și gust de copilărie… din casele bunicilor și a străbunicilor noștri. Ștefan Marin a ținut să mai precizeze și un aspect foarte important pentru clienții produselor tradiționale Carmangeria Românească: bonul de casă eliberat la vânzare în magazinele proprii! Acesta conține toate elementele și toate informațiile necesare clientului. De la numele firmei producătoare, la datele magazinului, denumirea produsului cumpărat, ziua și ora, telefon de contact, astfel că, oricând, clientul se poate informa despre produsul cumpărat și proveniența acestuia.

Crăciun cu aromă de brad…

Printre standurile prezente de Ziua Națioanlă a României în piața veche din Alcalá de Henares, cel realizat de Carmangeria Românească a atras privirile tuturor celor prezenți, inclusiv a ambasadorului român în Spania, Ion Vîlcu, care, a ținut să felicite echipa prezentă de la fabrica de mezeluri românești din Zaragoza. Produsele, aranjate în coșuri împletite din nuiele, covoarele tărănești țesute și costumele populare tradiționale au reamintit fiecărui român care a vizitat standul, de Crăciunul petrecut în copilărie alături de familie, bunici și prieteni. Printre produsele Carmangeria Românească, conaționalii noștri au avut ocazia să regăsească cârnații proaspeți de casă, tobă, caltaboș sau slăninuță afumată – produse pregătite după rețete autentice păstrate cu multă grijă și drag, pastramă de oaie, curcan sau pui, salamuri diverse realizate după rețete proprii și cu condimente de cea mai bună calitate.

IMGP0959 [640x480]

Un altfel de prezentare, un altfel de produse pregătite de o echipă de profesioniști pentru care  normele de igienă, siguranța și respectarea calității produselor, a prospețimii lor, sunt primordiale. Un grup de români care, deși departe de casă au reușit să se integreze cu succes într-o societate modernă, normală și democratică, într-o țară de adopție care nu-i a lor, într-o țară în care legile și oamenii se respectă. A fost greu, a fost ușor?! Magazinele Carmangeria Românească și produsele cu aceeași marcă sunt dovada clară a unui comerț occidental care oferă clienților săi siguranță, prospețime și garantează calitatea produselor.

 

Un material realizat de Kasandra Kalmann Năsăudean