Corespondență specială din Los Angeles de la Tudor Petruț – „Aleșii poporului mint poporul!”

DACĂ POLITICHIE NU E NIMIC NU E!

Aleșii poporului mint poporul!

Aleșii poporului american, trimiși ca să-l reprezinte în Congres, pot să peroreze elucubrații, să promoveze conspirații ascunse sau să dezinformeze convingător fără nici o consecință. Că doar n-o să se judece între ei în comisiile de etică. Chiar dacă se încontrează prin presă, aleșii de ambele culori politice știu foarte bine cum să-și păstreze scaunul elegant și confortabil.

Cel mai bun exemplu de guraliv care poate spune orice este Adam Schiff, congresmen de Burbank, orașul Californian al studiourilor de film. Adică omul de bază al mogulilor de Hollywood, persoana pe care noi toți cei care gravităm în jurul industriei de divertisment o venerăm ca reprezentantul nostru la Washington. Deci un tip extrem de influent. Și un dușman declarat al lui Donald Trump. Schiff a fost vârful de lance în timpul investigațiilor de coluziune cu Rusia, susținând sus și tare că are dovezi secrete că Trump este marioneta Kremlinului. Ceea ce raportul Mueller nu a putut demonstra. Apoi bătăiosul Adam a fost conducătorul procedurii de suspendare a președintelui, pentru că volubilul Trump a îndrăznit să folosească cuvintele Joe Biden și Hunter Biden (fiul) și corupție în aceiași frază într-o convorbire cu președintele ucrainian. Nimic nu s-a întâmplat.

Că din întâmplare, zilele trecute, s-a descoperit că un calculator aparținând lui Hunter Biden a ajuns în mâinile specialiștilor de la FBI conținând fotografii voluptoase și mesaje de afaceri care se referă tocmai la corupția de mai sus. Știri care au fost imediat cenzurate pe platformele de socializare și pe majoritatea canalelor de știri. Caz fără precedent în istoria Americii. Pentru că brusc candidatul Joe Biden a dispărut din atenția publică până la dezbaterea cu Trump, tocmai ca să nu răspundă întrebărilor oneroase, politicieni democrați și majoritatea mass-media au găsit imediat antidotul. În frunte cu Adam Schiff au creat impresia, în declarații fulminante, că întreaga tărășenie este (iarăși) aranjament rusesc ca să-l denigreze pe Biden și să-l ajute pe Trump în alegeri.

Tare buni spionii ăștia ruși că le-a ieșit o asemenea lovitură. Întreaga teorie a domnului Schiff s-a dovedit (din nou) doar o minciunică naivă. Serviciile de informații, apoi FBI și Departamentul de Justiție au infirmat fără drept de apel orice implicare rusească în noul scandal. Ultima născocire a “congresmenului Hollywood” s-a dovedit cel mai slab scenariu pe care a încercat să-l scrie și pe care nici măcar finanțatorii lui din studiouri nu vor să-l producă în film de ficțiune.

“Calculatorul din iad”, așa cum l-a numit Donald Trump, și conținutul memoriei sale care incriminează familia Biden de niscaiva șmecherii, a demonstrat fără drept de apel că aleșii poporului mint cu zâmbetul pe buze când e vorba de partidul lor drag și de candidații lor imaculați.

Se pare că în multe părți ale Americii, poporului alegător îi plac plăsmuirile pentru că votează cu aceiași mincinoși mereu. Ca în cazul nostru, sărmanii artiști în așteptare de roluri. Dacă nu e șiretul Adam Schiff să ne facă lobby în Washington, atunci cine?

Autor: Tudor Petruț (Los Angeles – SUA)
Actor și scenarist de film, regizor de teatru, autorul editorialelor #MinutulDeHollywood care apar în presa de limba română din diaspora și pe paginile #RomaniansInHollywood. Colaborator la Occidentul Românesc din anul 2011.