Copiii români de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României

Ziua Națională a României va fi sărbătorită de copiii români de pretutindeni alături de super eroii Itsy Bitsy și Profesorul de Joacă Leon Magdan în cadrul ediției a doua a celui mai mare eveniment pentru copii de 1 Decembrie.

Românași și româncuțe atât din țară, cât și din țările Uniunii Europene, SUA, Canada și de oriunde din lume sunt invitați să trimită cântece, dansuri, poezii, scenete, datini sau obiceiuri, tot ce le place mai mult în limba română, pentru a contribui la marea sărbătoare românească on-line.

Sărbătorim și anul acesta cu sute de mii de copii români Ziua Națională a României, pentru că în perioada aceasta suntem cu toții conectați prin on-line și practic mesajul de iubire de țară al copiilor ajunge în orice colț din lume. Orice om se simte mai fericit si mai împlinit dacă păstrează vie legătura cu rădăcinile sale, adică cu locurile, oamenii, limba și cultura țării în care s-a născut. 1 Decembrie e momentul anual în care e potrivit să ne armonizăm bătăile inimii la ritmul românesc, oriunde ne-am afla.”  spune Nadia Tătaru, președinta Asociației Părinților Isteți.

Toată luna noiembrie copiii români din diaspora, alături de părinții și profesorii lor, sunt așteptați să participe la pregătirea evenimentului video interactiv din 1 Decembrie 2021 – Copiii români de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României, înscriindu-se în concursul cu premii românești educative. Ei pot trimite până pe 28 noiembrie mesaje video de maximum 4 minute cu momente artistice în limba română, care se vor difuza în cadrul evenimentului de sărbătoare.

Evenimentul Copiii români de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României se va desfășura pe 1 Decembrie în intervalul orar 16:00 – 21:00 (ora României) și va fi transmis în direct, pe itsybitsy.ro și pe paginile de Facebook ale Asociației Părinților Isteți, Itsy Bitsy și ale altor parteneri ai proiectului.

Alături de supereroii Itsy Bitsy și Profesorul de Joacă Leon, copiii vor avea parte de 5 ore de joacă isteață românească, poezii, cântece și dansuri, ghicitori, jocuri ale copilăriei românești și urări de „La mulți ani!” de la personalități românești de top. Prin intermediul jocului TOMANAP, în format on-line interactiv, copiii și părinții participanți vor alcătui un album despre România, plin cu locuri frumoase de vizitat, oameni celebri, mâncare gustoasă, animale și plante din regiunile României.

Proiectul este organizat de Asociația Părinților Isteți și realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Itsy Bitsy și RePatriot.

Mai multe informații se găsesc pe www.asociatiaparintiloristeti.ro.