Copiii din mediul rural vor primi “găleți de rechizite”

1-rechizite-4408-b

În contextul în care România are una dintre cele mai mari rate ale abandonului școlar din UE – 18% din 200.000 de copii dintr-un an școlar părăsesc școala înainte de a încheierea învățământului obligatoriu de 10 clase – Asociația Tinerilor pentru România (ATPR) demarează până pe 14 septembrie, campania umanitară “Trimitem copiii la școală”, destinată strângerii de rechizite pentru copiii săraci din mediul rural.

Campania, aflată la a doua ediție, se desfășoară concomitent în Constanța, Țăndărei, Slobozia, Focșani și Ilfov. După 5 zile de la startul campaniei, ATPR lansează bucketofsupplies, prin care oamenii sunt invitați să doneze o “găleată cu rechizite” la Centrele de colectare din cadrul Librăriilor Diverta din Constanţa, Librăriile Conte şi Cyp din Ţăndărei, Librăria Conte din Slobozia, Librăria Alexandria din Focşani, şi la Liceul Teoretic Nr.1 Periş din Ilfov, după care vor realiza o fotografie pe care o vor posta pe reţelele de socializare, provocând şi pe alţii.

“Știm cât de importantă este educația pentru o societate civilizată. Din păcate România se află pe locurile codașe în Europa cu privire la abandonul școlar, motivul principal fiind lipsa banilor. Din statistici am aflat că în mediul rural abandonul școlar se află la cote alarmante și ne dorim să ajutăm în primul rând copiii din acele zone. Educaţia, ar trebui să fie o prioritate pentru noi toţi, iar tinerii să poată învăţa în condiţii civilizate.”, declară Cristian Tănase, președintele Asociației Tinerilor pentru România.

Campania „Trimitem copiii la şcoală” este implementată în alte oraşe cu sprijinul Consiliului Elevilor.

Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social,economic şi educational, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

Persoană de contact                                                                                                

Sergiu Bălan                                                                                              

Consilier Prezidenţial

Asociația Tinerilor pentru România

0755.991.898

 

Transmite,

Drd. Tănase Tasențe

Vicepreşedinte
PR Manager