Concursul „Cunoaşte România” – Etapa locală desfăşurată la Castellón de la Plana

23

logo_concurs_2016

După etapele locale finalizate cu succes la Ciudad Real (Castilia-La Mancha), Berja – Almeria (Andaluzia) și Benidorm (Alicante), a urmat cea de-a IV-a etapă, care s-a desfășurat în cadrul Centrului Urban din Castellón de la Plana, duminică, 20 noiembrie a.c., începând cu orele 16:00.

La eveniment au participat 60 de elevi ai cursului de Limbă, cultură și civilizație românească din Benicasim, Castellón de la Plana, Valencia și Villarreal, însoțiți de către părinți, prieteni, și profesori de la cursul LCCR. img_0672-800x600

Cele 10 echipe participante la concurs, formate din câte patru copii fiecare, au fost următoarele:

  1. CERCETĂTORII (prof. coordonator Anca Mariana Lovaszi);
  2. CUGETĂTORII (prof. coordonator Lucica Loliceru);
  3. CURIOŞII (prof. coordonator Mirela Iuliana Bondoc);
  4. CUTEZĂTORII (prof. coordonator Anca Diana Istrate);
  5. FLORILE CARPATINE (prof. coordonator Anca Mariana Lovaszi);
  6. GHIOCEII (prof. coordonator Elena Stoica);
  7. ISTEŢII (prof. coordonator Geacomina Ștefan);
  8. JUNIORII LUPTĂTORI (prof. coordonator Anca Diana Istrate);
  9. MOŞTENITORII (prof. coordonator Eugenia Negulescu);
  10. ROMÂNAŞII (prof. coordonator Anca Silvia Cristian);

img_0571-800x600

Acțiunea a fost coordonată de prof. Mirela Iuliana Bondoc, iar prezentarea, într-o manieră specială, spre încântarea publicului, a fost realizată de către elevii: Natalia Melisa Petricean şi Radu Andrei Matei de la şcoala IES Francisco Ribalta din Castellón.

Cele trei runde ale concursului au fost intercalate cu momente artistice dedicate copilăriei şi țării noastre, creându-se astfel, o atmosferă relaxantă, plăcută, atât pentru concurenți, cât și pentru publicul prezent.

img_0577-800x600

Alături de cei 40 de copii participanți la concurs, alți 20 de copii talentați, elevi ai cursului de Limbă, cultură și civilizație românească au încântat învitații cu momente artistice deosebite: recital de pian și poezie, expoziție de pictură cu tema „Cu gândul la România”, cântece interpretate de un grup de șase copii acompaniați la acordeon de prof. Lucica Loliceru.

img_0659-800x600

După trei ore, timp în care, cele 10 echipe au concurat între ele, juriul alcătuit din: Diana Florentina Dobre (mediator cultural AMICS Castellón), Ana Claudia Sfârlează (fost elev LCCR, studentă la UJI din Castellón), Cerasela Pascu (învătătoare), Clemnsa Penariu (părinte a unui elev de la cursul LCCR), a decis cine este echipa câștigătoare a etapei locale a concursului „Cunoaște România” desfășurate la Castellón de la Plana.

Așadar, echipa ROMÂNAȘII (Cazac Irene Andreea, Emma Constantin, Grigore Nicolas și Lucian Mihai Trandafir) coordonată de către prof. Anca Silvia Cristian este câștigătoarea locului I, cea care va participa la etapa finală a concursului „Cunoaște România” pe data de 4 decembrie a.c., la Madrid.

Cronologic, pe următoarele două locuri s-au clasat echipele:

– locul II – echipa CERCETĂTORII, coordonator Anca Lovaszi;

– locul III – echipa CURIOŞII, coordonator Mirela Iuliana Bondoc.

Echipele clasate pe locurile I și II au primit diplome și diverse premii din partea organizatorilor și telefoane smartphone oferite de către cunoscuta companie de telefonie DigiMobil, iar echipa de pe locul III şi cea care a câștigat Premiului Special pentru lucrarea tematică “Cu gândul la România”, au primit câte un rucsac personalizat Digi Mobil, rechizite şcolare şi articole sportive.

De asemenea, tuturor copiilor participanți la concurs, li s-au oferit cărți de literatură din partea Consulatului României la Castellón, Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni şi a Editurei Niculescu din Bucureşti, precum și reviste Doxi şi Terra de la editura CD Press, hărţi fizice şi administrative ale României oferite de Autoritatea Națională pentru Turism, dulciuri româneşti și câte un rucsac personalizat de la Digi Mobil.

Printre invitați s-a remarcat prezența directorului de la Colegiul Santa Agueda din Benicàssim – Rosa Valer Cabaleiro, a reprezentantului Consulatului României la Castellón – consul Robert Hellvig, reprezentanți ai primăriei din Castellón, Monica Barabas şi Manuel Păduraru, precum și preoții ortodocși – Aurelian Stoica (Părinte Protoiereu) și Nicolae Ioniță.

img_0567-800x600

Echipa coordonatoare a concursului „Cunoaşte România” felicită și pe această cale cei apropae 60 de copii participanți la secțiunile concursului, echipele câştigătoare, mulțumește familiilor şi profesorilor LCCR coordonatori, sponsorilor şi colaboratorilor pentru organizare: Institutul Limbii Române, Consulatul Romaniei la Castellón şi Departamentul Politici Pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din Bucureşti.

Material editat de Occidentul Românesc – Partener media / Concursul „Cunoaște România”

img_0665-800x600

img_0658-800x600

img_0656-800x600

img_0654-800x600

img_0653-800x600

img_0651-800x600

img_0649-800x600

img_0646-800x600

img_0644-800x600

img_0641-800x600

img_0615-800x600

img_0580-800x600

img_0563-800x600

img_0558-800x600

Nota redacției OR:

Concursul tematic de Limbă, cultură şi civilizaţie românească „Cunoaşte România”Ediţia a IV-a, dedicat copiilor români din Spania cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, se desfăşoară pe tot parcursul lunii noiembrie, în cele mai reprezentative oraşe pentru comunitatea română din Regatul Spaniol: AlmeriaBenidormBilbaoCastellón de la PlanaCiudad RealGuadalajaraMadrid şi Zaragoza.

Ediţia a IV-a a concursului este organizată în acest an, de către Asociaţia Rumes Europa din Spania şi Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Institutul Limbii Române din Bucureşti şi Digi Mobil Spania. Organizarea celei de-a IV-a ediţii a concursului face parte dintr-un proiect ambiţios dedicat copiilor români, iniţiat în urmă cu cinci ani de către Ambasada României la Madrid, care s-a bucurat de mult succes în rândul comunităţii româneşti din Spania.