Comunitatea Valenciană se închide până pe 15 ianuarie și limitează întâlnirile la 6 persoane

Guvernul valencian anunță închiderea regiunii începând cu data de 21 decembrie a.c., până pe 15 ianuarie 2021. În toată această perioadă, nu se va mai putea intra sau ieși din Comunitatea Valenciană decât în situații de forță majoră, precizează RTVE.

Închiderea regiunii este o măsură aprobată după ședința Comisiei interdepartamentale, în cadrul căreia au fost convenite noi restricții, cum ar fi faptul că întrunirile de familie și sociale sunt reduse la șase persoane, atât în ​​sfera publică, cât și în cea privată.

În plus, deplasările nocturne în interiorul regiunii până la 15 ianuarie, vor fi permise nu mai târziu de ora 23:00, cu excepția zilelor de 24 și 31 decembrie, când se va prelungi până la ora 24:00.

Aceste măsuri, care vor intra în vigoare de luni, 21 decembrie a.c., rectifică cele anunțate acum câteva zile de guvernul valencian. „Nu dorim să creăm incertitudine și ne cerem scuze, dar trebuie să ne adaptăm la pandemie. Dacă nu aplicăm aceste restricții, consecințele ar fi mult mai grave”, a avertizat Ximo Puig, președintele Comunității Valenciene.

Puig a explicat că nicio adunare socială nu va depăși șase persoane, atât în ​​spațiile publice, cât și în cele private, „fără excepții pentru Crăciun”.

Sursa text și foto: RTVE