Compendiu juridic pentru cetatenii romani din Spania – Din practica instantelor spaniole in cauze cu cetateni romani

37

Incepand cu editia din luna septembrie 2012, Occidentul Romanesc pregateste in colaborare cu Cabinetul de Avocatura “Sarbu Abogados Madrid” un compendiu juridic pentru cetatenii romani rezidenti in Spania cu notiuni in materia dreptului civil, penal si dreptului muncii. Cazuri practice si indrumari in ceea ce priveste legislatia spaniola care privesc in mod direct cetateanul roman vor fi pregatite cu atentie pentru ca ai nostrii concetateni sa cunoasca ce drepturi si obligatii au ca rezidenti pe teritoriul Spaniei. In domeniul civil vom prezenta articole in materie de divorturi, mosteniri, contracte, credite bancare, gestiuni in materia calatoriei cu minori pe spatiul Uniunii Europene. In domeniul penal vom prezenta procedurile juridice si autoritatile in materia, precum si competenta acestora. Termeni ca: “busca y captura”, ministerio fiscal, denuncia, querella vor fi explicati pe larg pentru a ne cunoaste drepturile si obligatiile in materie. Si un in ultimul rand, vom acorda o atentie deosebita dreptului muncii si vom explica in ce conditii se desface un contract de munca, care este procedura in fata judecatoriilor de munca, ce si cum se poate reclama incalcarea drepturilor angajatilor – cetateni romani. Toate procedurile vor fi explicate si comparate cu procedura civila sau penala, dand o mare atentie competentelor judecatoriilor de pe teritoriul ambelor state. In editia din septembrie 2012 al ziarului Occidentul Romanesc vom face o descriere a procedurii de divort intre cetatenii romani pe teritoriul Spaniei.

CABINETUL DE AVOCATURA SARBU ABOGADOS MADRID este un cabinet profesional romanesc, cu personalitate jurídica spaniola, fundat in anul 2009 de Marius Vili Sarbu, avocat titular al cabinetului, colegiat in Ilustre Colegio de Abogados de Madrid cu nr. 90513.

  • Membru al Council of Bars and Law Societies of Europe – cabinet avocatura in baza autorizatiei Consiliului General de Avocatura Spaniol, are dreptul de a reprezenta cetateni ai Uniunii Europene pe intreg teritoriul statelor membre UE, inclusiv Romania, prin asociatii cabinetului sau birourile de avocatura asociate.
  • Site-ul cabinetului de avocatura exclusiv cetatenilor romani este: www.e-avocat.es
  • Adresa cabinetului este: Calle Estrella, nr. 7, 2º F, Madrid (metro Callao, Plaza de España, Noviciado, Santo Domingo)
  • Telefon: 0034/642 344 000, fax 0034/910 085 988