CNN: Munții Apuseni, unul dintre cele mai impresionante locuri din Europa

Jurnaliștii de la CNN au realizat un top cu cele mai frumoase locuri din Europa. Zona Munților Apuseni se află pe lista acestora alături de Spania, Finlanda, Norvegia, Grecia, Franța și alte locuri impresionante.

CNN susţine că zona Munților Apuseni este „secretul cel mai bine păstrat din Europa de Est”. „Timpul stă pe loc aici”, mai spun ei, în timp ce laudă aerul curat şi viaţa sălbatică.

„Aceşti munţi sunt izolaţi, cu păduri străvechi şi peşteri de calcar, care coboară în râuri subterane la fiecare pas. Timpul stă în loc aici şi având prea puţine lucruri de făcut, nu îţi rămâne decât să respiri aerul încărcat de miros de pin şi să admiri sălbăticia din jur. Lupii se plimbă printre copaci, cu acvile care planează deasupra”, scriu jurnaliştii de la CNN.

Nu este pentru prima dată când postul american de televiziune include într-un top și o zonă din România.

CNN – Cable News Network este o mare rețea de televiziune prin cablu axată pe știri și informații din toată lumea. Este una din cele mai mari și mai vechi rețele de știri care transmite prin cablu sau prin satelit. CNN a fost fondată în 1980 de către proprietarul mass-media american Ted Turner ca un canal de știri prin cablu de 24 de ore. La lansare, CNN a fost primul canal de televiziune care a oferit o acoperire de știri de 24 de ore și a fost primul canal de televiziune cu știri din Statele Unite.