Madrid: Cea de-a 42-a ediție a FITUR dublează participarea profesioniștilor față de 2021

Duminică, 23 ianuarie, la Madrid s-a încheiat Târgul Internațional de Turism (FITUR) 2022, o ediție care fusese catalogată drept vitală pentru redresarea sectorului. Și a reușit, depășind toate așteptările. În lipsa unor cifre oficiale privind afluxul de duminică, IFEMA estimează că, în total, au participat 111.193 de persoane.

În primele trei zile, în care târgul este deschis exclusiv profesioniștilor, au participat 81.193 de lucrători din sector, dublând datele de la ediția din 2021. La această cifră ar trebui adăugate cele 33.286 de înscrieri înregistrate pe platforma digitală abilitată să participe la programul telematic. Această cifră reprezintă cu 10% mai multă participare prin LIVEConnect decât se aștepta, precizează tourinews.es.

De asemenea, FITUR a reușit să reunească 127 de țări, 600 de expozanți principali și reprezentanța oficială a 70 de țări, conduse de Republica Dominicană, care anul acesta a participat în calitate de Țară Parteneră.

Toate acestea au adus cu sine numeroase sosiri din străinătate și din alte părți ale Spaniei, care au lăsat un impact de aproximativ 150 de milioane de euro asupra economiei de la Madrid. Acest lucru a fost anunțat vinerea trecută de președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, cu ocazia sărbătoririi Zilei Madridului la FITUR.

La cea de-a 42-a ediție a FITUR au participat miniștri ai Turismului din 21 de țări, 7 miniștri spanioli, președinți și consilieri ai Turismului din toate comunitățile autonome. Au fost acreditați 3.981 de jurnaliști din 40 de țări, ceea ce este aproape dublu față de ediția din mai 2021.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí – OR

Foto: IFEMA Madrid