Catalonia: Ziua Națională sărbătorită în comunitatea română din Parets del Vallès

1-1024x768

Asociația pentru Difuzarea Culturii Românești din Parets del Vallès (Stela Vidrașcu – Președinte) a organizat și în acest an, o acțiune care să marcheze Ziua Națională a României. Manifestarea s-a desfășurat pe data de 27 noiembrie a.c., în incinta Casei de Cultură Can Butjosa din Parets del Vallès.

Au fost prezenți mai mulți invitați spanioli, printre care, s-a remarcat prezența consilierului pentru cultură din cadrul primăriei locale, Miguel Perez Rodriguez, încântat de manifestarea desfășurată în Casa de Cultură Can Butjosa din Parets.

Programul spectacolului dedicat Zilei Naționale a fost diversificat, spre delectarea publicului prezent: Corina Oproae și Elena Buldum au recitat poezii; Violeta și Nicușor Ioniță de la FavoritTV au interpretat  melodii populare cunoscute și îndrăgite; Carla și Oana Mezea au colindat împreună cu invitații și au interpretat diverse melodii populare românești.

De asemenea, Angela Mocanu și Elena Bosinceanu, împreună cu grupul “Plai Moldovenesc” din Bucovina au creat o atmosferă de joc și voie bună.

În cadrul programului, RO.Barna a organizat o expoziție cu icoane pictate pe lemn de Daniela Sălăgean, și o alta de carte (autor: Corina Oproae și Elenei Buldum), îndelung admirate de invitații români, spanioli, și de alte naționalități.

Publicul prezent la eveniment a avut ocazia să deguste produse tradiționale românești oferite de restaurantul Transilvania din Barcelona (aparține familiei Crina și Doru Roșu), faimos pentru organizarea deosebită a evenimentelor din comunitatea românească: aniversări, nunți, botezuri etc., și să achiziționeze produse din carne oferite de firma “La Baciu”.

Ca în fiecare an, organizatorii au pregătit și o tombolă a cărei premii au fost oferite de către: Gerovital, Digi Mobil, Atlassib, Mercatrom, Max DSS, Restaurantul Transilvania, Dj Sound Party și Cristian Finance.

Asociația pentru Difuzarea Culturii Românești din Parets del Vallès mulțumește și pe această cale, cameramanilor: Claudiu Ciprian Mezea și Marian Mone, și tuturor invitaților pentru prezență și colaborare.

Redacția OR

2-1024x768