Campionatele Europene de patinaj artistic ediția 2016 – Spaniolul Javier Fernandez conduce în concursul masculin

javier-fernandez-directo-al-oro-europeo

Spaniolul Javier Fernandez a obţinut 102,54 puncte după o evoluție impresionantă în programul scurt al concursului masculin din cadrul Campionatelor Europene de patinaj artistic ediția 2016, desfășurat miercuri seara la Bratislava.
Patinatorul în vârstă de 24 ani, campion mondial en titre, de trei ori consecutiv deţinător al titlului continental a evoluat pe melodia „Malaguena”, interpretată de Paco de Lucia și Placido Domingo, îmbrăcat ca un matador. A  reușit două sărituri cvadruple, care i-au adus în final 102,54 puncte.
Fernandez l-a devansat cu 14,45 puncte pe  rusul Maxim Kovtun (88,09 puncte), în timp ce  poziția a treia a fost cupată de cehul Michal Brezina, cu 84,30 puncte.
Clasamentul  arată astfel:

1. Javier Fernandez (Spania) 102,54 puncte

2. Maxim Kovtun (Rusia) 88,09

3. Michal Brezina (Cehia) 84,30

4. Alexei Bychenko (Israel) 84,09

5. Daniel Samohin (Israel) 82,73

6. Ivan Righini (Italia) 82,23

7. Jorik Hendrickx (Belgia) 79,13

8. Florent Amodio (Franța) 78,28

9. Mihail Koliada (Rusia) 77,58

10. Alexander Petrov (Rusia) 76,95

11. Alexander Majorov (Suedia) 76,34

12. Matteo Rizzo (Italia) 74,91

Programul liber are loc joi seara.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.