Campania „Vreau să fiu solidar” alături de copiii din Glodeanu Siliștea-Buzău

ECHIPA LUCRU GRUP [640x480]

În martie 2011 a apărut un blog pe internet, Copiii din Glodeanu Siliştea, județul Buzău:

“21 de copii din satul Cârligu Mare, comuna Glodeanu Siliştea, judeţul Buzău suferă de foame în fiecare zi. Lor li se adaugă încă 11 suflete, tot copii, din satele vecine pentru care masa dintr-o zi poate să însemne doar o bucată de mămăligă sau de pâine.”

Nu exagerez cu nimic. Cel mai mic dintre copii are câteva luni. Cel mai mare are în jur de 13 ani. Toţi provin din familii foarte sărace şi trăiesc în condiţii greu de imaginat. Există două familii în care copiii sunt îngrijiţi în ambele cazuri, de mame care sunt bolnave psihic. Într-una dintre situăţii, din nefericire, acest aspect a influenţat şi dezvoltarea copiilor. Preotul din sat, Marian Tudor s-a înscris în iarnă, pe un forum pe internet, pentru a putea aduna haine şi mâncare pentru aceste suflete. Şi aşa s-a aflat situația acestor copii abandonați. De atunci multe persoane de omenie s-au mobilizat şi au reuşit să-i ajute ep copiii de la Glodeanu Siliștea. Toţi provin din familii foarte sărace şi trăiesc în condiţii greu de imaginat. Satul Cârligu Mare, comuna Glodeanu Siliştea, judeţul Buzău, este un sat de câmpie, unde “Pământul, pâinea de altădată a familiilor, a fost abandonat din lipsă de bani pentru lucrările agricole”. Au rămas doar sărăcia, bolile, foametea, copilăriile vitregite, familiile măcinate de nenorociri. Şi parcă nu ar fi fost suficientă sărăcia în care trăiesc, la începutul anului 2012 zăpezile i-au separat de orice mijloc de comunicaţie.

pachete dorinte de copii2 [640x480]

Pe linkul acesta puteţi citi povestea lor întreagă:

http://copiiidinglodeanu.blogspot.com.es/

Şi uite aşa a ajuns informaţia şi la noi. Ce ne-a mişcat şi ne-a făcut să ne gândim la înfiinţarea unui grup lucrativ au fost dorinţele copiilor date părintelui din sat cu lucrurile de care au nevoie. Cea mai mare nevoie a lor este cea legată de alimente neperisabile: ulei, făină, mălai, conserve, pateu, paste, orez, zahăr, bulion, mazăre, margarină. În acest context s-a născut ideea grupului lucrativ ”Vreau să fiu solidar” cu prima lui campanie: “Dorințe de copii”.

Câteva persoane am hotărât să ne unim şi împreună să schimbăm ceva, atât cât putem în vieţile unor copii ce au nevoie de ajutor, în vieţile unor copii din familii sărmane care trăiesc cu grija zilei de mâine, în vieţile unor copii chinuiţi de boli incurabile, în vieţile unor bătrâni bătuţi de soartă, în vieţile familiilor de români ce trăiesc în Spania la limita subexistenței… Într-un cuvânt, ne-am propus să “schimbăm puţin lumea”, atât cât putem şi ne pricepem noi.

Santem un grup de fete simple, dar cu suflet mare, cu multă bunăvoinţă şi putere de muncă. Ştim că munca noastră nu va fi deloc uşoară. Suntem conştiente că vor veni şi momente urâte, că vom întâlni oameni care ne vor jigni sau ne vor ignora dar cum ţelul care ne-a unit este mai presus de orice, vom reuşi să trecem peste toate greutăţile și nepăsarea unora. Important este ca toţi membrii acestui grup să participe cu o mică donaţie ca să putem strânge fondurile necesare pentru cazurile în derulare. Este foarte greu ţinând cont de faptul că multe familii care trăiesc în Spania au rămas fără locuri de muncă devenind chiar ei, cazuri sociale. Dar în general înţelegerea vine tot de la oameni simpli, cu suflet, care te ajută din puţinul lor.

Am pornit la acest drum anevoios dar credem cu tărie că putem schimba câte ceva în viețile unor oameni aflați în impas şi lucrul acesta ne face să mergem mai departe. Unii copii au bucuria de a se naşte în familii cu posibilităţi financiare în timp ce alţii doar pot viza la o viaţă mai bună! Sărăcia înseamnă o viaţă lipsită de şansele de a te bucura din plin de a trăi frumos, de a putea zâmbi sau de a putea să-ţi împlineşti visele vreodată. Copiilor din Glodeanu Siliştea-Buzău, sărăcia le-a îngrădit visele. Cu acţiunile nostre încercăm să aducem un strop de bucurie în sufletul micuților și un mic zâmbet pe feţele lor inocente.

Până acum avem alături de noi oameni extraordinari, români şi spanioli care ne ajută să derulăm cu succes proiectul grupului. Am început să “cerşim”printre cunoscuţi şi necunoscuţi. Am cunoscut oameni de bine care au dorit şi doresc să ne ajute, astfel că am reuşit să ducem la bun sfârşit prima parte din campania noastră umanitară ”Dorințe de copii”, care se încheie în data de 31 martie 2013, dată la care pachetele pregătite pentru copiii din Glodeanu Siliștea vor pleca spre România cu sprijinul firmei de transport Nelu Bârsan căruia îi mulțumim și pe această cale.

Un material consemnat de Echipa ”Vreau să fiu solidar” – Alcalá de Henares