Campania „Suntem alături de voi!”

inundatii-pompieri-685x320

Asociația „Ajută și tu!” din Madrid/Spania a iniţiat campania umanitară „Suntem alături de voi!” pentru a oferi o mână de ajutor românilor din localităţile afectate de inundaţii din judeţul Galaţi, unde nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a prezentat un bilanţ provizoriu al pagubelor produse de inundaţii,  fiind afectate 22 de localităţi, pagube importante înregistrându-se şi în oraşul Tecuci.
Potrivit bilanţului, 2.434 de persoane au fost evacuate din locuinţe din cauza inundaţiilor. De asemenea, 1.374 de case au fost afectate de viituri, iar 11 locuinţe au fost distruse complet. Totodată, 140 de persoane au fost salvate de la înec.
Vineri dimineaţă, localnicii din patru comune din judeţul Galaţi au fost evacuaţi întrucât este aşteptată o nouă viitură, după ce un iaz s-a revărsat din cauza ploilor puternice din ultimele ore.

Case și curți au fost măturate de apele învolburate, acareturile, gardurile, maşinile şi utilajele agricole au fost luate de ape şi mutate dintr-o parte în alta a satelor, iar toate acestea au fost acoperite cu mâl.

Haideți să fim alături de concetățenii noștri!

Au mare nevoie de apă potabilă, alimente neperisabile, medicamente, îmbrăcăminte, încălțăminte, pături. Un ajutor oricât de mic contează în astfel de momente. Haideți să oferim din puținul nostru ce se poate!

Cei interesați, pot legătura cu membrii asociației noastre.

Date de contact:

Telefon: 637 917 847-Otilia, 691 718 288-Dana, 677 520 020-Silvia, 651 397 086-Mihaela

HAIDEŢI SĂ FIM ALĂTURI DE EI, SĂ ARĂTĂM CĂ NE PASĂ!