Campania „Noi susținem excelența!” și-a premiat laureații pe 26 mai în Calpe, provincia Alicante din Spania

Publicația independentă „Occidentul Românesc” a lansat, în urmă cu trei ani, campania de promovare a valorilor românești din străinătate „Noi susținem excelența!”. Ajunsă la ediția a doua, campania și-a premiat laureații anului 2017 – 2018 în cadrul unei gale ce a avut loc pe 26 mai, în cadrul Suitopia Hotel din stațiunea Calpe, provincia Alicante din Spania. Evenimentul, ca de altfel întreaga campanie, a fost susținută exclusiv din fonduri proprii, fără a fi afiliat vreunui program de tip instituțional, guvernamental sau finanțat prin astfel de resurse.

Nominalizarea românilor din afara granițelor care au intrat în atenția campaniei s-a realizat de către comunitățile românești din Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Spania și din 12 state din cadrul Statelor Unite ale Americii. Astfel, fiecare comunitate a avut posibilitatea de a indica persoane cu notorietate și realizări deosebite, care s-au implicat în viața comunității și care au obținut rezultate notabile în activitatea lor – profesională sau de voluntariat.

Un juriu alcătuit din reprezentanți ai diasporei (câte cinci din fiecare țară implicată, respectiv din fiecare stat american, așadar, în total 100 de persoane) a votat online nominalizările venite din partea comunităților românești. Toți cei care au întrunit peste 50 de voturi au intrat pe lista laureaților, iar trofeul galei a fost acordat persoanei care a întrunit cele mai multe voturi – Tudor Petruț, din SUA, 100 de voturi. Astfel, din 137 de nominalizați, 23 de români se regăsesc pe lista premianților celei de-a doua ediții a campaniei „Noi susținem excelența!”.

Premiile oferite, deși simbolice, reprezintă un omagiu din partea publicației Occidentul Românesc pentru rezultatele de excepție obținute de către românii care ne fac cinste în orice colț al lumii s-ar afla. Am dorit să ne implicăm în promovarea românilor care excelează în diverse domenii de activitate din patriile lor adoptive pentru că publicațiile din România vorbesc prea puțin despre astfel de români, despre eforturile depuse ori sacrificiile făcute și, mai ales, despre rezultatele muncii lor.

Cu ajutorul vostru, al românilor de pretutindeni, dorim să vă prezentăm și pe viitor oameni de succes, români care impresionează prin rezultatele muncii lor, prin profesionalism, dar și prin valoarea umană de care dau dovadă. Campania continuă și ne dorim să avem cât mai multe ediții și cât mai multe interviuri de excepție în paginile Occidentului Românesc!

Urmează un amplu material despre evenimentul din 26 mai, care va fi publicat atât online pe site-ul nostru, cât și în ediția tipărită a lunii iunie care va ieși de sub tipar în câteva zile.

Rămâneți aproape de Occidentul Românesc!