Bruxelles: Lucrările artiștilor români din diaspora promovate la Festivalul EuRoCultura

 

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni organizează în parteneriat cu European Artists Management expoziția de pictură și sculptură „Mărturii…” din cadrul Festivalului de cultură românească EuRoCultura, aflat la cea de-a treia ediție. Evenimentul va avea loc în perioada 12-15 octombrie 2017, la Bruxelles, în spațiul expozițional BOZAR.

Expoziția include lucrări realizate de doi artiști români din diaspora – Vladimir Kazan și Emil Ciocoiu – stabiliți în Belgia, respectiv în Germania. Evenimentul își propune promovarea celor doi artiști români de talie internațională în rândul publicului belgian interesat de cultura românească, dar și în rândul comunității de români din Belgia. Totodată, proiectul înscris în programul „Spațiul cultural comun românesc” are drept scop afirmarea identității naționale prin intermediul unor mijloace de exprimare artistică.

Festivalul EuRoCultura a fost inițiat în anul 2015, cu obiectivul de a promova cultura românească pe plan european. Primele două ediții au transformat proiectul într-un punct de referință pentru comunitatea românească și internațională din Bruxelles, beneficiind de o acoperire mediatică substanțială atât în Belgia, cât și în România. Ediția din 2017 se înscrie în pregătirea marcării în 2018 a Centenarului Marii Uniri și a asigurării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în anul 2019.