5 ani de existență – La mulți ani, PSD Bruxelles!

Acum cinci ani, în 13 februarie 2008, în prezenţa Secretarului General PSD de atunci, Titus CORLĂŢEAN, dar şi a numeroşi eurodeputaţi, lua fiinţă organizaţia PSD din Bruxelles.

“Consideram atunci că experienţa noastră, a celor din Bruxelles, din Belgia sau din alte zone din afara teritoriului Statului român, poate să aibă un impact pozitiv în politica românească”, preciza Dan LUCA, fondatorul PSD Bruxelles. “Ideea înfiinţării unei organizaţii politice la Bruxelles era una originală în spaţiul politicii româneşti, o adevărată inovaţie. În plus, Partidul Social Democrat a fost sprijinit de către liderii partidelor europene cu experienţă în înfiinţarea filialelor în afara teritoriului statelor naţionale, precum laburiştii britanici, social-democraţii germani sau socialiştii francezi”, a adăugat Luca.

Românii care trăiesc în afara graniţelor României au nevoie de un proiect politic în care să creadă, să îşi regăsească idealurile, să le dea forţa de conectare cu ţara. Ei au nevoie să se identifice cu un grup de oameni care să îi reprezinte. Bruxelles a devenit capitala de facto a Uniunii Europene şi este normal ca PSD să trateze cu multă atenţie ideile românilor de aici şi nu numai.

„Activitatea noastră politică este calibrată în prezent pe lansarea unor programe guvernamentale care să ajute în mod real românul din Diaspora. Ne gândim la tinerii educaţi în universităţi europene de prestigiu şi care doresc să se reîntoarcă în România, dar avem în vedere şi situaţia muncitorilor români din străinătate şi problemele complexe pe care le întâmpină”, menţiona Anda GHIRAN, coordonator TSD Diaspora.

Românii care trăiesc în Belgia şi care cred că au ceva de spus “României politice”, se pot alătura echipei PSD Belgia printr-un simplu email trimis la adresa: dan.luca@psdbruxelles.eu.