Biografia lui Robert de Niro, cărţile lui Fănuş Neagu şi reduceri de până la 75%, la Bookfest 2011

165

Biografia lui Robert De Niro, secretele succesului lui Steve Jobs, cărţile autorului Fănuş Neagu, cele mai noi titluri din literatura contemporană, dar şi reduceri de până la 75% îi aşteaptă pe vizitatorii Târgului de Carte Bookfest din Bucureşti, de miercuri până duminică.Expozanţii practică reduceri de la 25% până la 75%. Spre exemplu, editura Nemira practică reduceri generale de 25%, dar la stand există şi mai multe oferte: pachetele „o carte gratis la două cărţi cumpărate” sau cartea la 10 lei. Vedeta standului Nemira este, cu siguranţă, statuia care anunţă evenimentul dedicat fenomenului SF „Urzeala Tronurilor”.

  • La editura Publica, vizitatorii standului pot cumpăra o biografie a lui Robert De Niro sau pot afla secretele succesului lui Steve Jobs, în „iLeadership pentru o nouă generaţie”.
  • Totodată, la editura Corint, care practică reduceri de 25%, părinţii pot cumpăra cărţile cu lecturile obligatorii în programa şcolară, la 10 lei, în timp ce preţurile cărţilor pentru copii variază între 5 şi 50 de lei.
  • La standul Curtea Veche, vedetă este cartea „Cele cinci limbaje ale iubirii. Ediţia pentru bărbaţi”, pe care Gary Chapman o va lansa la Bookfest, vineri.
  • De asemenea, editura Semne prezintă o colecţie cu titluri semnate de Fănuş Neagu – care a decedat în noaptea de luni spre marţi -, precum „Cartea cu prieteni” (30 de lei), „Îngerul a strigat” (20 de lei) şi „Caii albi din oraşul Bucureşti” (10 lei).
  • Editura All practică la Bookfest reduceri între 25% şi 75%. Vizitatorii târgului pot cumpăra cărţi din noua colecţie a grupului editorial, „Strada Ficţiunii”. Cele mai noi titluri din această colecţie sunt „Portretul unui bărbat imatur”, de Luis Landero, „Poker în infern”, de Florian Lafani şi Gautier Renault, şi „Britannia Road 22”, de Amanda Hodgkinson.

Peste 1.000 de titluri la preţuri speciale, „de târg”, îi aşteaptă la standul editurii Polirom pe vizitatorii ediţiei de anul acesta a Salonului de Carte Bookfest. Printre noutăţi se numără seria de autor „Gellu Naum”, seria de autor „Marta Petreu”, mult-aşteptatul roman „1Q84” al lui Haruki Murakami, „Harta şi teritoriul”, cel mai recent roman al controversatului scriitor francez Michel Houellebecq, recompensat în urmă cu câteva luni cu prestigiosul premiu Goncourt, debutul lui Ian McEwan – „Prima dragoste”, dar şi un nou volum semnat de Mihaela Rădulescu, „Întreabă-mă orice”. Totodată, istoricul polonez Adam Burakowski, un specialist consacrat în istoria comunismului din Europa Centrală şi de Est, care va lansa, cu sprijinul Institutului Polonez, volumul „Dictatura lui Nicolae Ceauşescu (1965-1989). Geniul Carpaţilor”.

  • Editura Cartea Românească va fi prezentă la Bookfest 2011 cu peste 100 de titluri şi le oferă cititorilor o reducere de 20% (inclusă în preţul de la raft). Jurnalul „Berlinul meu e un monolog”, de Nora Iuga, volumul „Benzile desenate şi canonul postmodern de Ion Manolescu”, volumul „Teme”, de Nicolae Manolescu, antologia de poeme „Pavor nocturn”, de Dan Sociu, romanul „Viaţa lui Kostas Venetis”, de Octavian Soviany, se numără printre titlurile ce vor fi lansate de editura Cartea Românească la Bookfest 2011.
  • Humanitas aduce la Bookfest, printre altele, un inedit volum semnat de Valentin Uritescu, „Aşa sunt eu, prost. Fragmente autobiografice”. Acestuia i se adaugă „Cartea feţelor. Revoluţia Facebook în spaţiul social”, de Alexandru-Brăduţ Ulmanu, dar şi „Tinereţe ciudată şi alte scrieri”, de Dinu Pillat.
  • Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici şi Dan C. Mihăilescu vor vorbi despre omul şi filosoful Emil Cioran, pe marginea volumului „Itinerariile unei vieţi: E. M. Cioran”, de Liiceanu, iar Mircea Cărtărescu îşi va lansa cel mai nou volum, „Zen. Jurnal 2004-2010”.
  • Humanitas Fiction prezintă un nou volum dedicat scriitoarei deţinătoare a premiului Nobel pentru literatură Herta Muller – „Omul este un mare fazan pe lume”, dar şi unul dintre cele mai celebre romane ale literaturii mondiale contemporane, „Ultima ispită a lui Hristos”, de Nikos Kazantzakis.
  • Editura Trei va lansa la Bookfest 2011 un volum al regretatului critic de film Alex. Leo Şerban, „Alte camere, alte glasuri de ieri”, dar şi cel mai nou roman al lui Stelian Tănase, „Moartea unui dansator de tango”.
  • Vellant aduce la Bookfest patru titluri noi, fiecare venind din domenii diferite: remarcabilul roman de debut al scriitorului american Reif Larsen – „Operele alese ale lui T.S. Spivet” -, o serie de eseuri pe tema fricii de moarte semnată de romancierul şi psihoterapeutul Irvin Yalom – „Privind soarele în faţă” -, lucrarea care a pus bazele conceptului de inteligenţă spirituală – „SQ: Inteligenţa spirituală”, de Danah Zohar şi Ian Marshall – şi celebrul volum de poezii de Pablo Neruda „Douăzeci de poeme de iubire şi un cântec de disperare”, tradus pentru prima dată în limba română.
  • Editura ALL publică, pentru prima dată în limba română, „Enciclopedia Gale a fenomenelor neobişnuite şi inexplicabile”, o carte a misterelor şi, deopotrivă, un reper necesar oricărui peisaj cultural. Primul volum al enciclopediei va fi lansat în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, joi.

Anul acesta, la Bookfest, Institutul Francez din Bucureşti aduce o expoziţie a Bibliotecii Naţionale din Franţa, în onoarea centenarului editurii Gallimard, un secol de istorie intelectuală prin itinerariul uneia dintre cele mai prestigioase şi secrete edituri din Franţa. La Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2011, Nemira oferă cititorilor peste 700 de titluri, noutăţi editoriale variate: science fiction, fantasy, suspans, literatură clasică şi contemporană, ghiduri practice, cărţi pentru copii şi adolescenţi. Cărţile Nemira pot fi achiziţionate la Bookfest 2011 şi pe baza tichetelor cadou emise de societăţile Accor, Sodexo şi Cheque Dejeuner. Pentru ediţia din acest an, grupul editorial Nemira a pregătit o întâlnire cu scriitorul Aurel Cărăşel, un eveniment special pentru fanii lui George R. R. Martin, prilejuit de apariţia ediţiei hard cover a bestsellerului internaţional „Urzeala tronurilor”, dar şi lansarea unei colecţii unice în spaţiul românesc – „Byzantivm” -, care îşi propune să ofere publicului lucrări de istorie, cultură, spiritualitate şi artă bizantine. Campania Naţională de Încurajare a Lecturii în rândul Copiilor şi Tinerilor „Lectura e cool(tură)” va fi lansată oficial joi, în cadrul Bookfest, de librăria online www.elefant.ro, împreună cu partenerii săi – Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociaţia Bibliotecarilor din România (ABR), Asociaţia Editorilor din România (AER), TVR Cultural.

Onorându-şi promisiunea de a crea o tradiţie prin invitarea unei ţări, după găzduirea, în 2010, a Spaniei, ediţia din 2011 are ca invitat de onoare Ungaria. Astfel, oficialii din Ungaria au confirmat deja prezenţa la Bucureşti a scriitorilor Péter Esterházy, Ádám Bodor, Péter Nádas şi a traducătoarei Ana Maria Pop. Publicul este invitat să ia parte la discuţiile despre şi dintre autorii maghiari şi cei români, interacţiune facilitată de traducerea simultană, la cască, oferită de organizator.  Bookfest este un proiect iniţiat în anul 2006, de Asociaţia Editorilor din România (AER), cu scopul de a pune la dispoziţia editorilor un cadru de expunere adecvat şi de a răspunde, în acelaşi timp, nevoii de informare a publicului iubitor de carte. Astfel, timp de cinci zile, într-o „casă a cărţii”, se regăsesc scriitori, editori, personalităţi ale culturii româneşti şi internaţionale, jurnalişti şi cititori. Cea de-a şasea ediţie Bookfest are loc în pavilioanele 14 (C2), 15 (C1), 16 (C4), 17 (C5) şi 18 (C6) ale complexului Romexpo din Bucureşti. Vizitatorii au intrare liberă la Bookfest, în fiecare dintre cele cinci zile ale evenimentului, de la orele 10.00 la 22.00.

Sursa: MediaFax

A consemnat, Irina Georgescu-Sova – Redactor Occidentul Romanesc