Biblioteca parohiala „Lumina din cuvant” si Scoala pentru copii „Sfintii Martiri Brancoveni”

77

Parohia „Sfantul Nectarie Taumaturgul” din Coslada reaminteste romanilor din municipiu, dar si din imprejurimi, ca in cadrul bisericii parohiale functioneaza, doar din resurse proprii, de peste doi ani de zile, Biblioteca parohiala „Lumina din cuvant”, care pune la dispozitia doritorilor de carte, copii, tineri si adulti de toate varstele un numar de peste 700 de volume de carte in limba romana: beletristica, carti pentru copii si literatura religioasa. Cartile pot fi imprumutate la domiciliu, dupa inscrierea prealabila a cititorului pe baza unei fise, iar programul de imprumut este in zilele de: luni, miercuri, vineri intre orele 18.30-20.00, sambata intre orele 17.00-19.00 si duminica intre orele 12.00-13.30.

In cadrul aceleasi parohii functioneaza Scoala pentru copii „Sfintii Martiri Brancoveni”, in cadrul careia se predau IN MOD GRATUIT, copiilor proveniti din familiile de romani din Coslada, si nu numai, cunostinte generale de catehism, limba si literatura romana si istoria romanilor. Celui mai bun cursant i se ofera in fiecare an un premiu in valoare de 500 de euro si o excursie gratuita (pelerinaj) la Ierusalim. Indrumator este dna preoteasa, Gina Cimpoca. Cursurile se tin in fiecare zi de sambata, intre orele 17.30-19.00.

Atat biblioteca, cat si scoala parohiala se afla in sediul parohiei din Coslada, situat in Avenida de Fuentemar Nr. 20. Pentru detalii puteti suna la 677 275 236.”