Barack Obama a numit Spania „un partener european indispensabil”

download [640x480]

Barack Obama se află într-o vizită oficială în Spania, unde s-a întâlnit cu regele Spaniei şi premierul Mariano Rajoy, preşedintele american fiind nevoit să-şi scurteze vizita din cauza incidentului armat de la Dallas, în urma căruia au murit cinci ofiţeri de poliţie.

Iniţial, Obama ar fi trebuit să-şi petreacă două zile în Spania, după participarea la summitul NATO de la Varşovia, însă după ce un lunetist a împuşcat mortal cinci ofiţeri de poliţie la Dallas, administraţia de la Washington a decis scurtarea vizitei în Spania pentru a îi permite lui Obama să călătorească la Dallas.

Preşedintele american a aterizat la Madrid în cursul serii de sâmbătă şi s-a întâlnit duminică cu regele Don Felipe şi prim-ministrul Mariano Rajoy, după care va reveni în SUA.

obama

Oficialii de la Casa Albă au subliniat că este important ca Obama să întreprindă această vizită oficială, întrucât Spania era singura ţară europeană majoră pe care preşedintele preşedintele american nu o vizitase până acum în timpul mandatului său.

Într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianului El Pais, Obama a numit Spania „un partener european indispensabil.”