Banca Spaniei: Sunt necesare măsuri suplimentare pentru reducerea deficitului

banca-spaniei--sursa--money-cnn-com_11469200
Guvernul spaniol va trebui să facă ajustări suplimentare pentru ca deficitul public să corespundă cerinţelor Uniunii Europene, deşi acest obiectiv este dificil din cauza redresării economice lente, a declarat, vineri, guvernatorul Băncii Centrale a Spaniei, Luis Maria Linde, în Parlament, transmite Reuters.
Oficialul a folosit un limbaj prudent pentru a estima încheierea celei de-a doua recesiuni din Spania, de când a început criza economică, în urmă cu cinci ani.
„Nu este nejustificat să afirmăm că economia spaniolă pare să depăşească a doua recesiune din această criză prelungită”, a afirmat Luis Maria Linde.
Luni, ministrul de Finanţe, Cristobal Montoro, a reafirmat că nu vor fi necesare noi măsuri de austeritate în 2014 pentru a îndeplini ţintele fiscale stabilite de Comisia Europeană, deoarece ţara ar urma să revină pe creştere în a doua jumătate a acestui an.
„Bugetul pe 2014 este unul de redresare economică. Acest buget ne va ajuta să revenim pe creştere şi să creăm locuri de muncă în ţara noastră”, susţine Cristobal Montoro.

Declinul de doi ani al economiei spaniole pare că se apropie de final în trimestrul doi din 2013, arată datele preliminare publicate recent de Institutul Naţional de Statistică de la Madrid, dar cererea internă slabă şi noile măsuri de austeritate ar putea întârzia o redresare sustenabilă.
Economia spaniolă a înregistrat un declin de doar 0,1% în trimestrul doi din 2013, comparativ cu un recul de 0,5% în precedentele trei.