Banca Națională a României (BNR) lansează programul Brain Regain, pentru selectarea specialiștilor români din străinătate, se arată într-un anunț publicat pe site-ul instituției.
„BNR pune la dispoziția specialiștilor români, care lucrează în străinătate, posturi de înaltă competență în următoarele arii de specialitate ale băncii centrale: politică monetară, modelare și prognoze macroeconomice, stabilitate financiară, reglementare și autorizare, operațiuni de piață, studii economice, relații internaționale și rezoluție bancară. Dacă aveți minimum 5 ani experiență profesională relevantă, obținută în străinătate, în cadrul unor instituții financiare internaționale, bănci centrale, bănci comerciale, instituții de învățământ superior sau institute de cercetare, Banca Națională a României vă oferă posibilitatea valorificării experienței în țară, prin angajarea cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată”, se arată în anunț.
Posturile disponibile prin Programul „Brain Regain” – 2017, condițiile specifice de participare și calendarul procesului de selecție:
Condiții generale de participare:
- deţinerea unei diplome* de master şi/sau doctorat, după caz;
- experiență profesională de minimum 5 ani, relevantă pentru postul vacant, obţinută în străinătate, în cadrul unor instituţii financiare internaţionale, bănci centrale, bănci comerciale, instituţii de învăţământ superior, institute de cercetare;
- cunoaşterea limbii engleze;
- deţinerea cetățeniei române şi, la momentul depunerii aplicației, a unui loc de muncă în străinătate.
* În vederea recunoașterii diplomelor obţinute în străinătate, înainte de data începerii activității, se vor prezenta atestatele de echivalare (sau dovezi de solicitare a echivalării) eliberate de Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei Naționale.
Înscrierea în program
Înscrierea** se face prin transmiterea pe adresa HR.Recrutare[at]bnro.ro a următoarelor documente:
- chestionar;
- curriculum vitae (model european);
- scrisoare de intenție;
- diploma de master şi/sau doctorat (după caz);
- alte diplome şi certificate care atestă pregătirea;
- cartea de identitate/paşaport;
- document/e care să ateste experiența profesională în străinătate;
- recomandări din partea angajatorului sau din partea unor profesori/specialiști de renume, după caz.
** În situația în care aveți rude până la gradul al doilea sau soţul/soţia angajate în Banca Naţională a României, aplicaţia dumneavoastră va fi analizată de Direcţia resurse umane în vederea evitării apariţiei unui conflict de interese.
Procesul de selecţie
- Selecția pe baza documentelor de înscriere: Candidații vor transmite documentele de înscriere prin e-mail, pe adresa HR.Recrutare[at]bnro.ro, conform calendarului.
- Selecția pe baza eseurilor: Candidaţii selectați după prima etapă vor transmite prin e-mail un eseu întocmit în limba engleză (6.000–8.000 de cuvinte), în termenul solicitat de Comitetul de administrare a Programului.
- Evaluarea profilului psihologic și a compatibilității cu postul: Candidații selectați în urma etapei anterioare vor completa on-line un chestionar psihometric.
- Interviul final: Interviul final va fi susținut în prezența membrilor Comitetului de administrare a Programului, la sediul Băncii Naționale a României, strada Doamnei nr. 8, sector 3, București.
Candidații admiși în urma procesului de selecție vor fi angajați în Banca Națională a României cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată.
Comunicat publicat în ediția tipărită Occidentul Românesc / octombrie 2017.