Avocaţii străini care vor să acorde consultanţă juridică în dreptul românesc trebuie să susţină un examen

2 [640x480]

UNBR a emis recent Decizia nr. 119/23.05.2014, prin care a stabilit că examenul de verificare a cunoştinţelor de drept românesc şi de limba română pentru avocaţii străini care doresc să acorde consultanţă juridică în dreptul românesc va avea loc în zilele de 9 şi 10 octombrie 2014, la sediul UNBR din Bucureşti.

Potrivit UNBR, concursul constă în susţinerea unor probe scrise şi orale, după cum urmează:

  • examen scris la următoarele materii: organizarea şi exercitarea profesiei de avocat; drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal;
  • examen oral, la materiile drept civil şi drept penal.

Probele scrise se desfăşoară prin rezolvarea unor subiecte tip grilă, care sunt cuprinse în „Chestionarul de examen” iar subiectele de examen vor urmări verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice ale candidaţilor.

Tematica şi bibliografia de examen sunt cele prevăzute în regulamentul privind examenul de verificare a cunoştinţelor de drept românesc şi de limba română pentru avocaţii străini care solicită dobândirea dreptului de a acorda consultanţă-juridică în drept românesc.

Potrivit UNBR, taxa de înscriere la examen este în cuantum de 1500 lei şi va fi achitată în contul UNBR Cod IBAN: RO30BRDE410SV21199534100 B.R.D. – Sucursala Academiei.