Au început demersurile pentru selectarea membrilor Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor

16

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) anunță reprezentanții mediului asociativ românesc din afara granițelor României că la nivelul Guvernului au început demersurile pentru selectarea membrilor Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor, organ consultativ, fără personalitate juridică, ce va funcționa pe lângă prim-ministru, se arată într-un comunicat.

Scopul este de a asigura participarea societății civile la elaborarea politicilor publice și la dezbaterea unor subiecte importante pentru societatea românească.

MRP invită ONG-urile românești de pretutindeni care doresc să fie selectate în acest Colegiu să se înscrie la adresa comunicare@mprp.gov.ro. Ministerul va transmite o listă cu propuneri Secretariatului General al Guvernului, care va face selecția.

În vederea depunerii candidaturilor, organizațiile asociative neguvernamentale trebuie să furnizeze următoarele documente:

a) adresă de propunere din partea organizației a unui reprezentant persoană fizică;

b) documentele de constituire și înregistrare;

c) documentele privind alegerea conducerii;

d) tabelul cu datele de contact ale membrilor conducerii organizației;

e) copia CI și Curriculum Vitae ale reprezentantului propus;

f) documentele din care să rezulte funcționarea neîntreruptă în ultimii 3 ani;

g) documentele prin care să facă dovada obținerii unor rezultate semnificative în ceea ce privește scopul propus sau să prezinte scrisori de recomandare.

Termenul-limită pentru transmiterea propunerilor este 12 august 2019.

MRP precizează că, în baza HG nr. 618/2005, Colegiul este alcătuit din 40 de membri, reprezentanți ai mediului asociativ, numiți prin decizie a prim-ministrului, pe o perioadă de 4 ani. Pentru mai multe detalii puteți suna la nr. +40 374 414 637.