Mihai Eminescu a fost omagiat de către elevii spanioli de la EOI

Elevii spanioli care urmează cursul de limba română la EOI Castellón (Școala Oficială de Limbi Străine din Castellón de la Plana), la clasa profesoarei Simona Pușcaș, și elevii români de la cursul LCCR coordonați de către profesoara Mirela Bondoc, în colaborare cu Asociația „Rădăcini”, au organizat prima ediție a unui șir de seminarii cu tema „Descoperind identitatea românească”. Prin acest proiect, organizatorii doresc a înfăptui, omagierea personalităților și a valorilor culturii românești în regiunea Castellón.

Prima acțiune a proiectului intitulată „Luceafărul” s-a desfășurat pe data de 15 ianuarie a.c., în semn de omagiu adus poetul Mihai Eminescu, de la a cărui naștere s-au împlinit 168 de ani.

În cadrul serii omagiale, elevii de la EOI și LCCR au oferit publicului prezent, atât în limba română cât și în limba spaniolă, o analiză literară a poemului „Luceafărul”, intercalată de recitarea unor strofe semnificative.

De asemenea, invitații au avut ocazia să vizioneze filmul de scurt metraj „Luceafarul” realizat de către Ion Cebotari, și să asculte la final, cunoscuta piesă „Eminescu”, în interpretarea duetului Doina și Ion Aldea Teodorovici.

Printre invitați s-a remarcat prezența doamnelor, Roxana Filip și Angelica Marcu, reprezentante ale Consulatului României la Castellón de la Plana.