Asociația Alma Rumana din Valencia: Invitație la confecționat mărțișoare

1 [640x480]

“Scopul purtării Mărţişorului este să-ţi apropii soarele, purtându-i cu tine chipul. Printr-asta te faci prieten cu soarele, ţi-l faci binevoitor să-ţi dea ce-i stă în putere, mai întâi frumuseţe ca a lui, apoi veselie şi sănătate, cinste, iubire şi curăţie de suflet! Ţăranii pun copiilor mărţişoare ca să fie curaţi ca argintul şi să nu-i scuture frigurile, iar fetele zic că-l poartă ca să nu le ardă soarele şi cine nu le poartă are să se ofilească.”George Coşbuc

Pentru cei visători, Mărțișorul încă mai are o putere magică a bucuriei de a darui. Pentru ei, dar și pentru copiii lor, Asociația Alma Rumana – Suflet românesc din Valencia organizează în perioada: 7, 14 și 28 februarie, ateliere de artă aplicativă în apropierea zilelor de Mărţişor.

Organizatorii doresc să acorde o nuanţă modernă vechii tradiţii de a oferi în dar mărţişoare în prima zi a primăverii, desfăşurând lecții de creație pentru copiii, dar și pentru adulții dornici să ofere o surpriză plăcută celor dragi, fiecare depunând în migăloasa dar captivanta muncă propriile inspiraţii şi talent pentru confecționarea unui mărțișor.

Acțiunea se va finaliza cu un concurs premiindu-se cele mai originale și mai frumoase mărțișoare. Organizatorii sunt convinși că aceste întâlniri vor deveni tradiţie şi vor aduna în fiecare an cât mai mulţi amatori ai vechilor tradiţii ale poporului român.

Atelierele se vor desfășura la sediul asociației din Calle Platanos nr. 6, Valencia.