Asociația „Acasă” din Zaragoza organizează Ziua comunității românești din Aragón

ZIUA ROMANILOR 2016 - final FINAL [640x480]

Comunitatea autonomă Aragón din nord-estul Spaniei sărbătorește în fiecare an pe data de 23 aprilie, Ziua oficială a Aragónului (Día de Aragón), zi ce coincide cu sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruință -, prăznuit în Biserica Ortodoxă ca unul dintre cei mai mari sfinți martiri.

Cu această ocazie, Asociația „Acasă” în colaborare cu Institutul Cultural Român, Consulatul Român la Zaragoza, Radio VIP, Parohia Ortodoxă, Gazeta de Spania, Radio MIT FM și asociații românești din zonă, va organiza pentru a treia oară Ziua comunității românești din Aragón.

Acțiunea se va desfășura în Parcul de distracții (Parque de atracciones de Zaragoza), sâmbătă, 23 aprilie, între orele 12:00 și 24:00.

La eveniment vor participa cunoscuți artiști de muzică populară precum: Dinu Iancu Sălăjanu, Petrică Mîțu Stoian, Dumitru Fărcaș, Margareta Clipa, Laura Stoian, Ion Crețeanu și Vasile Lupașc, formația „Ioan Marcu”, „Marin Nai” și „Sentimental”, Grupul de dansuri „Acasă” și Miorița”, Clasa de Zumba și Constantin Moroca.

Sponsori: Carmangeria Românească, Logistica SL, Asterra, Foto Bartha, Copistería Lowcost și Criss Automoviles.

Intrarea se va efectua pe baza biletelor achiziționate de la magazinele românești din comunitatea Aragón.

Informații suplimentare AICI