AROVA: Ziua Mamei s-a sărbătorit și în cadrul Asociației românilor din Valencia

IMG-20150308-WA0047 [640x480]

Ziua de  8 Martie şi iubirea merg mână în  mână, pentru că Ziua Mamei şi totodată Ziua Internaţională a Femeii  reprezintă atât un prilej de sărbătorire a feminităţii  cât şi de preţuire a unui  simbol al dragostei  eterne: Mama.
Cu această ocazie specială, Asociaţia Românilor din Valencia AROVA a organizat o serbare dedicată mamei, în cadrul căreia cei mici au avut posibilitatea de a-şi demonstra dragostea şi recunoştinţa faţă de mămicile lor. S-au întreprins o serie de activităţi festive printre care recitarea unor poezii de bun venit adresate  tuturor mămicilor, urmate de proiectarea unui video  emoţionant în care copiii au încercat să descrie cu inocenţa şi sensibilitatea specifică vârstei lor, chipul mamei şi importanța acestei fiinţe dragi în universul copilăriei. În acelaşi  cadru încărcat de emoţie a fost expus şi un video ilustrând discutía dintre Dumnezeu şi un bebeluş înainte să se nască,video care descrie mama ca fiind un înger păzitor.

Serbarea a continuat cu  diverse  cântece,  poezii  şi înmânarea unor inimioare, flori şi  diplome intitulate „Diplomă pentru cea mai bună mama”. De asemenea copiii le-au încântat pe mămici cu discursuri de mulţumire şi felicitări. La finalul evenimentului îndrumătoarea copiilor Maria Simona a avut şi ea parte de o surpriză foarte frumoasă, în care cei mici au proiectat un video cu cuvinte de mulţumire pentru strădaniile ei şi i-au oferit în dar un coş de flori.
Ziua sărbătoririi mamei a fost în totalitate încărcată de culoare şi emoţie atât pentru copii cât şi pentru familiile lor marcând legăturile afective dintre aceştia prin momente vesele, gânduri de apreciere şi simboluri de iubire. Încă o dată activităţile desfăşurate de AROVA împreună  cu Biserica ortodoxă română din Valencia  menţin vie în sufletele copiilor cultura noastră românească  şi transmit sentimentul de mândrie că sunt români chiar dacă, în prezent, trăiesc  departe de casă.

Corespondență: Ionela Vîrciu – AROVA / Valencia

IMG-20150309-WA0018 [640x480]

IMG-20150308-WA0039 [640x480]