AROVA Valencia: Sărbătorirea cu mândrie a valorilor identitare româneşti

74

2 [640x480]

De Ziua Naţională, românii de pretutindeni sărbătoresc la mii de kilometri distanţă, unul dintre cele mai grandioase evenimente din istoria României: Marea Unire din 1 Decembrie 1918. Şi în Valencia, acest prilej a fost marcat printr-o serie de manifestări organizate de Asociaţia Românilor din Valencia, AROVA.

Într-o atmosfera festivă cu steaguri şi baloane tricolore, românii din Valencia şi împrejurimi, îmbrăcaţi în mare parte în ie şi haine de sărbătoare, au avut ocazia de a intona şi de a afla informaţii interesante despre imnul naţional. Totodată pentru cei prezenţi au fost pregătite degustări de vin, sucuri, fructe dar şi porţii de paella şi pește cu cartofi. S-au cântat numeroase colinde iar cei micuţi au realizat desene în spiritul Zilei Naţionale a României.

Un punct de atracţie al manifestărilor a fost reprezentat de constitutirea unei hărţi a României, sub forma unui puzzle de 49 de coli A4, în care cei mici au fost invitaţi să îşi identifice oraşul sau zona de provenienţă.

Sărbătorirea cu mândrie a valorilor identitare româneşti în afara ţării semnifică speranţa unui viitor cu principii cât mai solidare pentru toţi românii şi se axează în acelaşi timp pe promovarea tradiţiilor şi a istoriei româneşti în cadrul comunităţii valenciene.

4 [640x480] 5 [640x480] 6 [640x480]