AROVA Valencia: Copiii sunt cei mai importanți

58

1

Sărbătorirea zilei de 1 iunie 2014 în Valencia a fost un prilej de a oferi sprijin şi apreciere copiilor noştrii, dar şi de a transmite comunităţii românilor din această zonă valorile fundamentale ale familiei şi culturii româneşti. Prin definiţie, ziua copilului celebrează perioada inocenţa şi fericită din viaţa unui om, copilăria, drept pentru care Asociaţia Românilor din Valencia AROVA şi-a propus să anime participanţii la eveniment prin diverse activităţi adresate cu precădere celor mici: expoziţie de pictură, concurs de desene pe asfalt, împărţirea de dulciuri şi gustări într-un cadru plin de  baloane colorate, muzică şi multă veselie.
În cadrul proiectului „Învăţăm împreună departe de casă” finanţat de Departamentul de Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului de Externe al României, cei mici au avut ocazia să participe la activităţi ce stimulează creativitatea fiind cu toţii antrenaţi într-un concurs de desene pe asfalt. S-a organizat o expoziţie de pictură cu operele micuţilor artişti în cadrul căreia toţi cei prezenţi au putut admira ilustrările unor personaje istorice şi autori care au marcat traiectoria noastră ca popor şi identitatea culturală românească, lucrări care au fost făcute în timpul anului în cadrul cursului de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească.

IMG_5464 [640x480]
Din dorinţa de a le aduce un zâmbet şi de a-i face pe copii să simtă cât sunt de îndrăgiţi şi importanţi pentru toţi membrii comunităţii, aceştia au primit dulciuri şi baloane colorate, umflate cu heliu, ce au adus  zâmbete curate şi veselie participanţilor de toate vârstele. Copiii au lansat la unison baloanele de toate formele şi dimensiunile în aer, împodobind cerul Valenciei cu simboluri varíate şi de culoare.

IMG_5619 [640x480]
Veselia, felicitările şi jocurile copiilor în această zi au reuşit să înflorească în sufletele participanţilor bucuria ludicului transmiţând cu succes ideea că miracolul copilăriei este un motiv de sărbătoare pentru fiecare zi din an. Per ansamblu, acest tip de promovare cu entuziasm a copilului şi a familiei s-a dovedit a fi  o manieră de a încuraja cu succes comunitatea românească din Valencia către schimb de idei, progres şi unitate.

IMG_5514 [640x480] IMG_5555 [640x480]