Aragon: Asociația Frăția din Zaragoza invită românii din regiune la sărbătoarea toamnei

Oraş primitor şi exuberant, tipic spaniol în multe dintre aspectele sale, cosmopolit pe alocuri, fostă capitală a regatului Aragonului, important centru cultural şi artistic, cu o istorie de peste 2.000 ani, Zaragoza te îmbie să-l vizitezi chiar şi prin sonoritatea numelui său atât de spaniol ca rezonanţă.

ofrenda-al-pilar7

Las Fiestas del Pilar, cel mai important festival al oraşului, a devenit cu timpul una dintre cele mai preţuite sărbători din întreaga Spanie. Festivalul are loc anual, în preajma zilei de 12 octombrie, fiind caracterizat de numeroase concerte, reprezentaţii artistice stradale, teatre ambulante şi concursuri. Tot în decursul festivalului, au loc cele mai multe corride din Zaragoza.

Cu ocazia Festivalului Las Fiestas del Pilar, Asociația Frăția din Zaragoza – având invitat special Carmangeria Românească – organizează, în colaborare cu: DIGIMobil, RadioMit, Restaurantul El Cerdo, Foto Bartha, ElectormecanicaTS, Copistería Low Cost, o acțiune câmpenească, pentru comunitatea românească din regiunea Aragon și nu numai, dedicată toamnei.

Evenimentul se va desfășura în Parcul de Distracții din Zaragoza (Parque de Atracciones de Zaragoza, Paseo Duque de Alba 15, cod 50007Pinares de Venecia, Zaragoza), între orele: 12:00 și 21:00.

puiu-codreanu

La manifestarea câmpenească va participa interpretul de muzică populară Puiu Codreanu, artiști români locali cunoscuți, precum Ioan Marcu, Costi Moroca, Andrei Senti și alți invitați care, au pregătit un program artistic special de muzică populară românească din toate regiunile țării noastre.

img-20160927-wa0000-640x480

Nu vor lipsi produsele Carmangeria Românească, o marcă de preparate tradiționale deja cunoscută și apreciată în Spania atât de români cât și de către spanioli, precum și alte bunătăți specifice unei acțiuni câmpenești de toamnă îmbelșugată, cu aromă de Fetească Albă și … Ziua Recoltei.

Intrarea este liberă!

Autor: Bogdan Ticușan – Redactor OR

Sursa foto: Asociația Frăția Zaragoza

Material publicat în ediția tipărită / Octombrie 2016