Angel Tîlvăr: Evaluarea, prevenirea şi combaterea traficului de persoane este cu atât mai importantă, cu cât îi poate afecta pe toţi românii

14322231_947464628714369_1854356902919655165_n-640x480

Angel TÎLVĂR: „Pentru România, evaluarea, prevenirea şi combaterea traficului de persoane este cu atât mai importantă, cu cât îi poate afecta pe toţi românii, fie că ei se află în ţară sau în diaspora de mobilitate.”

Angel Tîlvăr, coordonator al Grupului parlamentar pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României, a avut marți, 13 septembrie 2016, o întrevedere cu o delegație OSCE formată din Ambasador Madina Jarbussynova, Reprezentant Special și Coordonator pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane (SRCTHB), Claudio Formisano, Director executiv pentru Programe și Tarana Baghirova, delegat de țară.

Pe parcursul întrevederii, Angel Tîlvăr a prezentat motivația care a condus la constituirea, structura și activitatea Grupului parlamentar pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României. Totodată, Domnia Sa a făcut o prezentare a rapoartelor anuale elaborate de Grup, România fiind printre puținele ţări europene care fac, anual, o evaluare parlamentară integrată a acestui flagel. De asemenea, a menţionat evenimentul care va fi organizat de către Parlamentul României pe 28 septembrie 2016, având tema „Parlamentarii europeni împotriva sclaviei moderne„, eveniment care va fi un prilej ca România să împărtăşească experienţa sa în ceea ce priveşte activitatea parlamentară în domeniul combaterii traficului de persoane.

„Pentru România, evaluarea, prevenirea şi combaterea traficului de persoane este cu atât mai importantă, cu cât îi poate afecta pe toţi românii, fie că ei se află în ţară sau în diaspora de mobilitate.” a subliniat deputatul Angel Tîlvăr.

Doamna Ambasador Madina Jarbussynova a accentuat necesitatea implicării membrilor parlamentelor naționale în combaterea traficului de ființe umane și nevoia constituirii unor astfel de grupuri și la nivelul altor state. Preocuparea manifestată şi acţiunea parlamentelor dă un semnal asupra evoluției alarmante a traficului de persoane și asupra necesității stopării acestuia. La sfârșitul proiectului aflat în desfășurare cu privire la activitatea legislativă a fiecărui stat, OSCE va elabora un ghid care să reprezinte un model pentru a se crea legislațiile naţionale în domeniu.