Andreea Chira și Adrian Gaspar prezintă concertul „Classic meets Jazz meets Folk”, la Museo del Romanticismo din Madrid

Cu o irezistibilă propunere muzicală care îmbină stiluri precum jazz-ul, muzica clasică şi pop-ul modern, tinerii muzicieni Andreea Chira (nai) și Adrian Gaspar (pian) prezintă concertul „Classic meets Jazz meets Folk”, la Museo del Romanticismo din Madrid,  în data de 27 aprilie 2017, menționează într-un comunicat ICR Madrid.

„Classic meets Jazz meets Folk” este un proiect în care sunt interpretate, la nai și pian, compoziții de J.S. Bach, C. Stamitz, C. Parker, A. Gaspar, C. Corea, G. Dinicu, J. Last.

Concertul este organizat de Reprezentanţa de la Madrid a Institutului Cultural Român şi de Forumul Cultural Austriac din Spania şi face parte dintr-un amplu turneu european.

Andreea Chira este o tânără naistă, născută în București. Aceasta a colaborat de-a lungul timpului cu Orchestrele de Tineret: „Doina Dunării”, „Doina București” și „Românașul”, a susţinut concerte în Portugalia, Cehia, Franţa, Belgia, Italia, Turcia, Germania, Serbia și Austria. În producţiile muzicale „Hundertwasser” și „Sisi – die Seele einer Kaiserin”, Andreea Chira a colaborat cu muzicieni austrieci și a avut reprezentaţii la Pygmalion Theater, Staatstheater Bamberg, Freistadt şi Schweinfurt. În 2014, cu ocazia Zilei Naţionale a României, Andreea Chira a susţinut un concert la nai, acompaniată de solistul şi compozitorul austriac, Roland Baumgartner, organizat de Ambasada României din Viena.

Adrian Gaspar este un pianist şi compozitor româno-austriac. La 13 ani avea deja prima compoziție, iar în prezent are peste 40 de creaţii muzicale, cu precădere jazz și muzică simfonică cu variațiuni țigănești. Artistul româno-austriac a concertat alături de numeroși muzicieni de renume precum Thomas Gansch (Mnozil Brass), Alegre Correa, Lucian Nagy, Oscar Antolí, Martin Lubenov, Georg Breinschmid, Franz Hautzinger, Tom Reinbrecht, Klaus Dickbauer, Robert Bachner, Nicolas Simion, Theodore Coresi, José Areán, Wawau Adler, Diknu Schneeberger.