Ambasada României la Madrid a comemorat victimele atentatelor teroriste din 11 Martie 2004

54

Untitled-4 [640x480]

Ambasada României la Madrid a comemorat astăzi victimele atentatelor teroriste din 11 martie 2004. La 11 ani de la această tragedie în care comunitatea românească a fost a doua cea mai afectată după cea spaniolă –16 români și-au pierdut viața–, personalul Ambasadei, Secției Consulare și al ICR Madrid a ținut un moment de reculegere în fața plăcii comemorative amplasată la intrarea în misiunea diplomatică română din capitala Spaniei și a depus o coroană de flori în amintirea victimelor.

Untitled-5 [640x480]

Ambasada a participat de asemenea la ceremonia organizată de autoritățile spaniole prin prezența ambasadorului Ion Vîlcu la slujba oficiată de arhiepiscopul catolic al Madridului, monseniorul Carlos Osoro, la Catedrala Nuestra Señora de la Almudena.

Untitled-10 [640x480]

Totodată, primul colaborator al Ambasadei, Ilie Bănică, și consilierul diplomatic care se ocupă de portofoliul comunității românești, Magdalena Lungu, au participat la tradiționala depunere de flori în Bosque del Recuerdo din Parcul Retiro, organizată de Asociația Victimelor Terorismului.