Ambasada României în Spania: “Venim să te informam!”

Fotocronica we 10 martie 2013_Page_1_Image_0001

Începând cu data de 17 februarie 2013, Ambasada României la Madrid a iniţiat o amplă campanie de informare a cetăţenilor români pe teme consulare, care se va derula săptămânal pe parcursul următoarelor luni.

În week-end-ul 9-10 martie 2013, a avut loc cea de-a patra etapă a acestui proiect, echipe multidisciplinare, formate din 2-3 persoane, reprezentanţi ai secţiei consulare de la Madrid şi ai Ambasadei României în Spania deplasându-se la Biserica Adventistă din Coslada şi Parohia Ortodoxă Română din Coslada „Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul”, precum şi la sediul primăriei din Brunete unde Primăria împreună cu Asociaţii româneşti din Brunete au celebrat un an de la înfrăţirea oraşelor Brunete cu Bârsău (jud. Satu Mare), precum şi la evenimentul organizat la Coslada de către Asociaţia Comunităţilor de Emigranţi din Spania, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

Aşa cum se cunoaşte, principalul scop al acestei iniţiative constă în mai buna, rapida şi eficienta informare asupra serviciilor şi produselor consulare oferite, a unui număr cât mai mare de cetăţeni români, în special a celor care nu au în mod curent acces la canalele de informare on-line ale Ambasadei, precum email, site, pagina de Facebook etc. În acest sens, campania utilizează cadrul oferit de reuniunile periodice ale comunităţii (cu caracter religios, reuniunile asociaţiilor, alte reuniuni semnificative pentru comunitate), în vederea acordării de informaţii punctuale sau consiliere specializată pe problematică consulară.

La finalul evenimentelor la care au participat, reprezentanţii Ambasadei au răspuns întrebărilor cetăţenilor români interesaţi de domeniul consular sau dornici de lămuriri privind teme de interes major pentru comunitatea românească legate de domeniul muncii şi protecţiei sociale.

Iniţiativa Ambasadei a fost bine apreciată de cetăţenii români, dialogul deschis şi informal pe marginea informaţiilor conţinute în broşuri, fiind considerat o bună modalitate de comunicare şi transmitere de mesaje către comunitatea românească.

Campania “Venim să te informăm!” va continua cu participarea în săptămânile următoare la alte reuniuni / adunări ale comunităţii româneşti cu prezenţă semnificativă.

De asemenea, broşurile vor fi transmise şi asociaţiilor mai reprezentative din Spania şi principalilor reprezentanţi ai mijloacelor de comunicare în masă de limbă română locale.

 

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunar



Îți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.