Ambasada României în Spania organizează un concurs Mărțișor adresat copiilor români

martisor-Jula2 [640x480]

Ambasada României la Madrid are plăcerea de a anunța organizarea unui concurs adresat copiilor de origine română cu rezidență în Spania (cu vârste între 8-15 ani), menit a contribui la păstrarea și promovarea tradiției Mărțișorului. În cadrul concursului vor fi premiate cele mai creative, originale și interesante proiecte ale elevilor de origine română.

Prezentăm în continuare condițiile concursului:

Categorii de vârstă: Concursul de proiecte se adresează tuturor copiilor de origine română, rezidenți în Spania, cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani. Proiectele vor fi selectate pentru două categorii de vârstă: 8-11 ani și 12-15 ani.

Înscrierea la concurs se va face până la 28 februarie 2014 (inclusiv) prin transmiterea dosarului de candidatură la adresa de e-mail: martisor2014@embajadaderumania.es

Dosarul de candidatură va conține descrierea proiectului (de max. 1 pagină, în care elevul va trebui să expună conceptul proiectului său și să demonstreze că poate promova această tradiție pe o perioadă de 1-3 zile calendaristice în spații publice, cu vizibilitate, în cadrul comunității din care face parte (școală, Case de Cultură, Primării, galerii, sedii ale diverselor instituții etc.). Elevul poate prezenta și materiale vizuale – fotografii, filmulețe, machete fotografiate, modele de mărțișoare (fotografiate) pentru a ilustra proiectul. Elevul va trebui să comunice și următoarele date: numele și prenumele, data nașterii, școala la care învață, orașul, Comunitatea Autonomă și o copie după un document în care să fie menționat numele și vârsta acestuia.

După finalizarea termenului de înscriere la Concurs, elevul are la dispoziție 8 zile calendaristice pentru a implementa proiectul și a transmite rezultatele sale și impactul creat la adresa martisor2014@embajadaderumania.es, până la data de 8 martie 2014 (inclusiv).

Elevul va trebui să poată ilustra cât mai credibil rezultatele muncii sale pentru a putea confirma veridicitatea acestui proiect.

Criterii de evaluare: Proiectele copiilor vor fi punctate și evaluate în funcție de următoarele criterii – originalitate, impact în cadrul comunității (române și spaniole), autenticitate și estetică, maniera de prezentare a tradiției românești, creativitate. Juriul va ține cont atât de prezentarea proiectului, cât și de rezultatele obținute.

Din juriu vor face parte membri ai Ambasadei României la Madrid, Institutului Limbii Române și ai ICR Madrid. Nu se vor admite contestații.

Premianții vor fi anunțați până la data de 17 martie 2014.

Premii  – Vor fi acordate trei premii și două mențiuni pentru fiecare categorie de vârstă – în total 10 premii.

După jurizare, toate proiectele vor fi prezentate pe pagina de Facebook a Ambasadei României la Madrid.

Așteptăm proiectele dumneavoastră! Mult succes!