Informații despre alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din acest an

Ambasada României în Regatul Spaniei reamintește cetățenilor români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în Spania, că în acest an vor avea loc Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, urmând ca data exactă a organizării scrutinului să fie decisă de autoritățile din România în perioada următoare.

La fel ca la scrutinul din noiembrie 2019, cei care doresc să își exercite dreptul la vot se pot înregistra ca alegători prin corespondență sau alegători la o secție de votare pe platforma www.votstrainatate.ro, gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă.

În contextul epidemiei de Covid-19, alegeți să vă protejați și să eliminați orice risc de expunere la contaminare!

  1. Data exactă a organizării scrutinului va fi decisă de autoritățile din România în perioada următoare. Vă vom anunța acest detaliu important imediat ce va fi luată o decizie în acest sens.
  2. Cei care doresc să își exercite dreptul la vot se pot înregistra ca alegători prin corespondență sau alegători la o secție de votare pe platforma votstrainatate.ro, gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă.
  3. În contextul epidemiei de Covid-19, votul prin corespondență vă protejează și elimină orice risc de expunere la contaminare. În acest sens, intrați pe https://www.votstrainatate.ro/VotCorespondenta.

Este nevoie de următoarele documente:

  1. copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului;
  2. o copie scanată sau o fotografie a documentului care dovedește dreptul de ședere în străinătate, eliberat de autoritățile străine.

(Lista documentelor care atestă reședința în străinătate poate fi consultată aici https://bit.ly/2Bx7MhA).