Alcalá de Henares: Invitație – Lansare de carte

Cartel_presentaciu00F3n_Post_Scriptum_Imprimir [640x480]

Elisabeta Boțan, poetă și traducătoare, are plăcerea de a vă invita la evenimentul pe care îl organizează în vederea prezentarii oficiale bilingve (spaniolă-română) a cărții traduse de ea, POST SCRIPTUM a scriitorului salvadorian André Cruchaga, publicată de curând în Salvador la Imprenta y Offset Ricaldone.

Evenimentul va avea loc vineri, 12 decembrie 2014, la orele 17:30, în Sala de consiliu de la Universidad de Alcalá, Facultad de Letras y Filosofía, Calle Colegios, nº2, Alcalá de Henares, 28 801, Madrid. Ceremonia va fi deschisă de domnia sa Antonio Castillo Gómez, vicedecanul Facultății de Filozofie, Universitatea din Alcalá. Va urma o scurtă prezentare a autorului cărții și a traducătoarei sale făcută de scriitorul Luis María Compès Rebato, președintele Asociației Scriitorilor din Madrid.

Prezentarea cărții va fi susținută de scriitoarea spaniolă Olga del Carmen Becerra, Licențiată în Filologie Hispanică după care va urma un moment muzical oferit de artistul argentinian Juan Delgado care va interpreta două tangouri, acompaniat de chitaristul spaniol Raul Chiochio.

Va urma o dezbatere despre traducere, argumente pro și contra, dificultăți și nuanțe în câmpul semantic. Întrebări ale căror răspunsuri le va da traducătoarea cărții.  Tânăra artistă alcalaină Ester Lorente va susține un scurt recital de muzică pop.

În continuare va avea loc un recital poetic susținut în limba spaniolă de Cristina Penalva Pastor, poetă și realizatoare de emisiuni radiofonice la Radio RUAH, iar în română va recita Elisabeta Boțan.  În încheiere, soprana româncă Luminița Soporan, solistă a Corului Harmoniae Sacrae din Madrid, ne va delecta cu interpretarea a două cântece în engleză și spaniolă.