Albert şi Charlene de Monaco s-au cununat religios sâmbătă la Palatul princiar

Albert şi Charlene de Monaco s-au cununat religios sâmbătă la Palatul princiar, în cadrul unei ceremonii de o oră şi jumătate. Albert i-a facut cu ochiul miresei după ce i-a pus inelul pe deget, iar ea a zâmbit larg, însă în cea mai mare parte a ceremoniei a avut o figură serioasă. Mirii s-au sărutat de două ori la altar. Ceremonia oficiată de oficiată de arhiepiscopul de Monaco, monseniorul Bernard Barsi, a inclus mai multe momente muzicale, în interpretarea corului, dar şi a unor artişti invitaţi, printre care Pumela Matshikiza, care a interpretat un cântec sud-african, în onoarea ţării de origine a miresei, chiar după rostirea jurămintelor, soprana americană Renée Fleming şi cântăreţul italian Andrea Bocelli, care a cântat „Ave Maria”, spre finalul slujbei.

Printre cei 800 de invitaţi la ceremonia religioasă, s-au numărat, pe lângă membrii familiilor mirilor, reprezentanţi ai caselor regale europene – Albert al II-lea al Belgiei şi soţia sa, regina Paola, regina Silvia a Suediei, prinţesa Mary a Danemarcei, şi, din partea Marii Britanii, prinţul Edward, nepotul reginei Elisabeth a II-a, cu soţia sa, Sophie.

Casa regală a României a fost reprezentată de Principesa Margareta şi Principele Radu.  Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a venit singur, prima doamnă a Franţei, Carla Bruni, fiind însărcinată. De asemnea, la ceremonie au fost prezenţi desigenrii Karl Lagarfeld şi Giorgio Armani, acesta din urmă fiind cel care a creat rochia de mireasă.oniei a avut o figură serioasă. Mirii s-au sărutat de două ori la altar.

A consemnat, Anastasia Criste